Proiectul „Supralărgire Prelungirea Ghencea” va fi refăcut integral

De: Dragos Tanase / 02.04.2015, 14:00
Proiectul
Proiectul de supralărgire a străzii Prelungirea Ghencea va fi refăcut integral. Astfel, culoarul de expropriere va fi "redesenat", proiectul tehnic va fi refăcut și se va trece de la 6 benzi (cum era prevăzut în proiectul inițial) la patru benzi, iar licitația pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor va fi reluată.

Niciuna dintre etapele de mai sus nu au fost încă finalizate, iar unele nici nu au început. Cu toate acestea, reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că lucrările de execuție vor începe în acest an.

În proiectul de buget pentru acest an, municipalitatea a alocat pentru Prelungirea Ghencea 70 milioane lei.

În 2007, în timpul primarului general Adriean Videanu, Primăria Capitalei a încheiat un contract cu firma SC Alpine SRL pentru realizarea lucrărilor de supralărgire a străzii Prelungirea Ghencea.

Proiectul prevedea lărgirea străzii la 6 benzi și construirea unui pasaj rutier care să supratraverseze șoseaua de centură și calea ferată. Proiectul nu a putut fi demarat pentru că investiția includea lucrări și pe teritoriul localităților Bragadiru, Domnești și Clinceni, din judetul Ilfov, iar legislația nu permite finanțarea unor investitii in afara zonei administrativ-teritoriale pe care o administrezi.

Acest lucru era știut însă dinaintea realizării proiectului și atribuirii contractului de execuție. Între timp și firma care a câștigat contractul a intrat în faliment.