Promisiune CNADNR: Centura de nord a Capitalei va fi reabilitată până în 2015!

De: Dragos Tanase / 19.10.2014, 15:00
Promisiune CNADNR: Centura de nord a Capitalei va fi reabilitată până în 2015!
Centura de nord a Capitalei, care va uni autostrada București-Pitești de autostrada București-Constanța, va fi modernizată până la finalul anului viitor, sau cel puțin acesta este cel mai recent angajament al CNADNR.

Astfel, din noiembrie 2015, șoferii care vin dinspre Pitești și vor să meargă mai departe către Ploiești sau Constanța vor putea ocoli Capitala prin nord pe o centură cu 4 benzi. ZF continuă seria de articole despre centura Capitalei, principala arteră rutieră a agenților economici care tranzitează Bucureștiul, și se angajează să urmărească lunar lucrările de reabilitare a acestei șosele.

Șoseaua de centură a Capitalei, pe care circulă zilnic 144.000 de vehicule, este unul dintre cele mai tergiversate proiecte rutiere majore din România, modernizarea și extinderea la 4 benzi a acesteia fiind adusă în discuție încă din 2005, dar nefiind finalizată nici până acum, după 9 ani.

Din 2005 și până în prezent, doar 20 din cei 72 de kilometri ai centurii arată a șosea care înconjoară o capitală europeană. Astfel, doar tronsonul de circa 20 de kilometri cuprins între Chitila, în dreptul DN 7, și Voluntari, în dreptul DN 2, este reabilitat și lărgit la 4 benzi de circulație, fiind dat în exploatare în 2011.

Pe de altă parte, în prezent se lucreazăpe un tronson de 8,6 kilometri între A1 (austrostrada București – Pitești) și DN 7 (Chitila , stadiul fizic de execuție al tronsonului fiind spre finalul lunii iulie de 20%, potrivit datelor transmise ZF anterior de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Compania de drumuri estimează că acest sector de drum va fi gata în iunie anul viitor. Pe acest tronson lucrează firma românească Delta ACM ”93 alături de firma azeră Azvirt pentru 30 de milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul CNADNR.

Citește mai multe detalii, pe zf.ro