Promovează Bucureștiul prin „Ochiul Magic” – concurs de fotografie

De: Carmen Ulian / 09.05.2014, 10:30
Promovează Bucureștiul prin
Fotografii profesioniști și amatori sunt invitați de Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, să participe, în perioada 17 - 25 mai, la concursul de fotografie "Ochiul Magic", care își propune să promoveze Capitala.

La concurs se poate înscrie orice persoană care are un telefon cu cameră foto, un aparat foto sau un aparat foto profesionist. La sfârșitul concursului vor fi premiați 400 de fotografi, iar pozele lor vor contribui la realizarea unui album special care va fi lansat de municipalitate pentru promovarea Capitalei.

Competiția va demara concomitent cu evenimentul Noaptea Albă a Muzeelor (17/ 18 mai), însă înscrierile au început deja pe site-ul www.ochiul-magic.ro, pentru vorbitorii de limba română, și pe www.magiceye.com.ro, pentru secțiunea internațional. Înscrierea se poate face online, pe site, sau pe 17 și 18 mai la pavilionul ce va fi instalat în Piața George Enescu din Capitală.

Pentru concurs au fost delimitate mai multe zone din București, fiecăreia fiindu-i asociată o culoare: roșu, verde, galben, albastru și negru. Fiecărui participant i se va atribui o zonă din Capitală, iar cel puțin două dintre cele trei fotografii care vor fi supuse jurizării vor fi realizate în zona atribuită.

Pe 25 mai vor fi premiați cei 400 de câștigători, care, ulterior, își vor regăsi numele în Albumul Oficial al Municipiului București.

Participanții își vor putea ridica legitimațiile de concurs în zilele de 17 și 18 mai, iar 21 mai, ora 24.00, este data limită până la care vor fi prezentate spre jurizare fotografiile.