Propunere extravagantă: demolarea celui mai mare aeroport din Europa

De: Marian Andrei / 17.07.2013, 10:31
Propunere extravagantă: demolarea celui mai mare aeroport din Europa
Deși este cel mai mare aeroport din Europa, Heathrow este în pericol de a fi demolat. Motivul: numărul insuficient de piste și dorința dezvoltatorilor imobiliari de a construi în locul lui 100.000 de locuințe!

Nevoia de a spori capacitatea aeroportului londonez Heathrow a condus la crearea unei comisii guvernamentale pentru a stabili măsurile care se impun.

Conducerea aeroportului propune construirea celei de-a treia piste, soluție care fusese abandonată în trecut.

Surpriza vine însă de la primarul Londrei, Boris Johnson, care propune nici mai mult, nici mai puțin decât demolarea aeroportului și construirea unuia nou, propunând deja trei posibile locații.

Potrivit primarului, cele 1.220 de hectare pe care este construit aeroportul Heathrow ar putea fi folosite pentru a construi 100.000 de locuințe pentru până la 250.000 de oameni, creând astfel un nou cartier care ar mai reduce presiunea pe piața imobiliară.

Propunerea primarului este vehement contestată de conducerea aeroportului, care arată că închiderea Heathrow ar lăsa fără slujbe circa 114.000 de britanici.

Pe de altă parte, londonezii nu sunt de acord cu extinderea aeroportului, ei deja suferind din cauza poluării fonice.

Pe aeroportul Heathrow, situat la 24 de kilometri distanță de centrul Londrei, operează 90 de companii aeriene ale căror curse transportă anual peste 69 de milioane de pasageri, avândca destinație 180 de locuri din 90 de țări.