Propuneri pentru Intertoto

Apropo.ro / 30.01.2002, 08:46
Propuneri pentru Intertoto
Federatia a trimis adrese cluburilor aflate în prima parte a clasamentului pentru a afla care sînt interesate sa se înscrie în competitie FRF a contactat ieri cluburile Dinamo, FC National, Steaua, Rapid, U Craiova, Farul, Gloria, Otelul, FCM Bacau si FC Brasov pentru a afla daca doresc sa

Federatia a trimis adrese cluburilor aflate în prima parte a clasamentului pentru a afla care sînt interesate sa se înscrie în competitie

FRF a contactat ieri cluburile Dinamo, FC National, Steaua, Rapid, U Craiova, Farul, Gloria, Otelul, FCM Bacau si FC Brasov pentru a afla daca doresc sa participe în Cupa UEFA Intertoto. Competitia ofera posibilitatea celor trei echipe care se impun în fazele superioare de a fi incluse pe tabloul Cupei UEFA. Din cauza coeficientului slab înregistrat în ultima vreme de echipele românesti în cupele europene, tara noastra are dreptul sa alinieze o singura formatie la startul editiei 2002/2003 a UEFA. Echipele trebuie sa raspunda solicitarii FRF pîna pe 20 februarie, urmînd ca obligatoriu reprezentanta României în Intertoto sa termine campionatul în primele opt locuri.

Refuzuri categorice

Dintre echipele mari, Steaua si Dinamo refuza categoric sa se înscrie în aceasta competitie. „Intertoto poate e pentru alte echipe. Noi vrem sa jucam în Liga Campionilor”, a precizat directorul executiv al alb-rosiilor, Cristi Borcea. Managerul stelist Victor Piturca a respins propunerea FRF si în vara anului 2000, cînd echipa sa nu a prins un loc în Cupa UEFA, spunînd ca prefera sa faca antrenamente decît sa participe într-o competitie careia nu-i vede rostul. Pe aceeasi pozitie se situeaza si Craiova.

„Jucatorii nu vor avea vacanta, iar perioada de pregatire va fi afectata. Cel mai bun exemplu este chiar echipa noastra, care anul trecut a participat si a avut în campionat un debut catastrofal”, a spus antrenorul Florin Marin.

Giulestenii par interesati

Rapidul, prin vocea vicepresedintelui Constantin Zotta, adopta o pozitie moderata: „Raspunsul ar putea fi afirmativ, depinde de pozitia pe care ne vom clasa la final. Noi ne-am dori sa jucam cel putin în Cupa UEFA, daca nu în Liga Campionilor”. În rest, propunerea a fost întîmpinata cu oarecare interes, dar cluburile profita de termenul acordat de federatie si asteapta sa afle care va fi programul competitiei interne pentru a da un raspuns ferm. Primul tur din Intertoto se va disputa pe 22 iunie. În sezonul trecut, România a fost reprezentata în aceasta competitie de Gloria Bistrita, eliminata din primul tur de finlandezii de la Jazz, si de U Craiova, descalificata în turul doi de echipa Synot din Cehia.

DISPUTA

Interzis pentru Cehlaul

Federatia a scos din calcule echipa nemteana, suspendata din competitiile europene dupa scandalul „folcloristelor” pe un an la prima participare în perioada 2000 – 2005, desi presedintele Stefan doreste sa se înscrie pentru a ispasi pedeapsa

Desi se afla pe pozitia a 8-a, Ceahlaul a fost neglijata de federatie, spre dezamagirea presedintelui nemtean Gheorghe Stefan. Federalii au tinut cont de faptul ca moldovenii au fost suspendati de UEFA pentru prima editie a cupelor europene în care ar trebui sa joace în urmatorii 5 ani. Sanctiunea a fost dictata în urma scandalului „folcloristelor” din vara anului 2000, declansat dupa meciul-retur cu Rapid Viena din Cupa UEFA Intertoto.

Dan Cristea, referend în cadrul Departamentului International al FRF, sustine ca „Ceahlaul îsi poate ispasi suspendarea doar în eventualitatea în care îsi cîstiga dreptul sa joace în preliminariile Ligii Campionilor sau în Cupa UEFA. Participarea în Cupa UEFA Intertoto este facultativa”. Stefan a fost surprins de decizia federatiei.

„Este adevarat ca nu am fost înstiintat despre aceasta actiune. Voi suna la FRF pentru a ma lamuri. Eu doresc sa ma înscriu, as vrea sa scap de suspendarea dictata de forurile internationale. Sîntem clasati pe locul 8 si cred ca era dreptul nostru sa ne depunem cadidatura. Sper ca în sezonul viitor echipa va avea o comportare foarte buna, care sa ne permita sa jucam în Cupa UEFA”.

Sursa:www.prosport.ro