ProSport se pregătește de a doua ediție „Cu Bicicleta La Munte”, în 5-6 iulie

De: Dragos Tanase / 03.07.2014, 16:45
ProSport se pregătește de a doua ediție
ProSport continuă seria evenimentelor sportive dedicate pasionaților de sport și de mișcare, care doresc să evadeze din rutina zilnică și să aibă un stil de viață activ și sănătos.

Astfel, propunerea ProSport Cu Bicicleta La Munte îmbină ideea de mișcare cu ineditul unui eveniment de week end ce se află deja la a doua ediție. Pasionații mersului pe două roți sunt invitați într-o nouă aventură: două zile de pedalat, de la București la Sinaia și retur.

În afară de beneficiile aduse de practicarea sportului în aer liber, participanții vor trăi experiențe inedite, vor lega prietenii și vor aduna amintiri deosebite. Exemplul oferit de Lucian Mîndruță, inițiatorul acestor deja binecunoscute plimbări, a dat roade, astfel încât din ce în ce mai mulți români încep acum să aleagă vacanțele călare pe șaua bicicletei.

Anul acesta, Carrefour este partener principal al acestui proiect plin de energie, proiect ce promovează mersul pe bicicletă ca stil de viață sănătos. Plecarea se va face de la Carrefour Colosseum – Șos. Chitilei, sâmbătă dimineață, la ora 9:00.

Partenerul Carrefour vor organiza în acest sens în parcare un mini punct de vânzare, de unde participanții își vor putea face ultimele cumpărături (diverse alimente și energizante pentru un plus de energie pe traseu), dar și unele echipamente și consumabile pentru biciclete din oferta de articole sportive.

Renault va pune la dispoziție mașinile oficiale ale evenimentului, care vor însoți și vor proteja caravana. Patru mașini Renault vor parcurge traseul alături de bicicliști, asigurându-se că totul decurge conform planului.

La Târgoviște, bicicliștii vor fi întâmpinați de vice-primarul municipiului, prof. Ciprian Prisăcaru și vor face o mică pauză de hidratare în Complexul Muzeal Curtea Domnească și fotografii la Turnul Chindia.

Participanții vor fi întâmpinați la destinație, în Sinaia, cu un Beer Party oferit de Ciuc Natur Radler. Astfel, după o aproape 150 de km de pedalat, aceștia se vor putea răcori cu un Ciuc Natur Radler Lemon sau cu un Ciuc Radler Mere Roșii.

Asistența tehnică de pe traseu va fi asigurată de partenerul Giant.

Unul dintre participanții la această expediție este și Geo Culda. Geo este fondator al asociației Bate Șaua Să Priceapă Iapa (www.batesaua.ro, în 2004) și al Federației Bicicliștilor din România (www.bicicliști.ro, în 2007) si de-a lungul anilor a demonstrat că prin puterea exemplului se poate schimba mentalitatea românilor cu privire la utilizarea bicicletei și în turele de lung parcurs. Aflați la prima participare pe ruta București – Târgoviște – Sinaia, el și Elena, soția lui, vor pedala alături de caravana în acest weekend.

Prin Centrul de Închiriere Biciclete BateȘaua, Geo îi poate ajuta pe pasionații de excursii pe două roți, asigurând și biciclete la un preț redus celor care vor să pedaleze două zile pe o bicicletă performantă, încercând să demonstreze că plăcerea de a pedala se amplifică și prin calitatea bicicletei.

Din partea Organizatorilor, fiecare dintre participanți va primi un kit format din: tricoul oficial al evenimentului, materiale promoționale din partea sponsorilor, logistica expediție (pauze de hidratare și de alimentare pe traseu, însoțire poliție, ambulanță, autocar pentru abandoniști și camion pentru bicicletele lor), o noapte de cazare în Sinaia – Hotel New Montana, cină la Sinaia, premii în seara festivă, precum și o petrecere de neuitat la sosirea în Sinaia. In cadrul acestei seri, HTC Romania va organiza o tombolă unde va oferi un smartphone HTC Desire 816, visul împătimiților de fotografie.

Pachetele de participare se vor acorda vineri, 4 iulie, la sediul ProSport (Str. Aurel Vlaicu, Nr. 62-66, Sector 2, București), între orele 10:00 și 18:00. Tot până mâine se vor putea face și ultimele înscrieri pe site-ul www.cubicicletalamunte.prosport.ro sau la telefon 0318.257.166.

În cele două zile de mers Cu Bicicleta la Munte, participanții vor avea de străbătut aproape 300 de KM, pe traseul București-Târgoviște-Sinaia și retur.

ProSport vă încurajează să participați la „ProSport Cu Bicicleta La Munte” sau măcar să folosiți bicicleta ca o alternativă mai sănătoasă pentru transportul de zi cu zi.