Prostituatele olandeze, comparate cu fotbaliștii

De: Marian Andrei / 18.12.2013, 14:00
Prostituatele olandeze, comparate cu fotbaliștii
O societate care vrea să exploateze zonele în care se practică prostituția cere ca prostituatele să beneficieze de același plan de pensionare ca fotbaliștii, deoarece și ele efectuează o activitate fizică "dificilă".

„Fotbaliștii și prostituatele practică o activitate fizică dificilă pe care nu o pot face toată viața lor”, a declarat Wil Post, un jurist care supervizează o companie ce vrea să exploateze zonele în care se practică prostituția, în orașul Utrecht.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Bărbații preferă femeile tinere: vine mereu o vârstă când prostituatele nu mai au de lucru”, a declarat Post, care a apreciat că este foarte greu pentru prostituate să aibă pensie.

„Uneori, după 10 ani, o prostituată vrea să renunțe la meserie, dar nu poate pentru că se trezește că nu are bani”, a adăugat Post, care asigură că acest plan le-ar putea ajuta pe femei să renunțe.

Juristul a cerut fiscului olandez să acorde prostituatelor aceleași condiții fiscale ca fotbaliștilor: să poată economisi maxim 5.000 de euro pe lună pentru pensie, fără impozitare.

Prostituția este legală în Olanda din anul 2000. Prostituatele care lucrează în bordeluri sunt salariate, au contract de muncă, asigurare socială, șomaj și pensie de la stat, în general foarte mică.

Fiscul olandez a refuzat să confirme dacă a primit această cerere, subliniind că informația este confidențială.