Protejeaza-ti „mostenitorii” de gadget-urile moderne

Apropo.ro / 30.11.2011, 13:29
Protejeaza-ti
Daca intentionati, ca barbat, sa aveti copii in viitorul apropiat, sfatul medicilor ar fi sa nu mai tineti laptop-ul in poala si sa folositi telefonul mobil cat mai rar.

Nu este cazul sa ne alarmam, nu exista dovezi clare care sa demonstreze ca diverse gadget-uri moderne afecteaza fertilitatea masculina insa mai multe studii recente incep sa faca legatura intre caldura si frecventele electromagnetice eliberate de telefoanele mobile (si laptop-urile) cu o calitate mai scazuta a continutului lichidului seminal.

Un raport publicat de catre Societatea pentru Urologie si Reproducere Masculina din SUA, care a testat efectul ungimilor de unda a semnalului wireless al laptop-urilor asupra spermatozoizilor, prin pozitionarea dispozitivului aproape de organele reproductive (ex: tinut in poala) timp de 4 ore de download continuu prin WiFi a avut rezultate negative, marea majoritate a spermatozoizilor fiind la propriu „arsi”.

Un alt raport publicat in luna a aratat ca folosirea intensiva a telefonului mobil duce la cresterea nivelului de testosteron insa barbatii participanti la acest studiu aveau si un nivel scazut al hormonului luteinizant, care ajuta la transformarea testosteronului in tipul de potenta care „alimenteaza” reproducerea.

Pana cand vor exista dovezi concrete, aprobate de organele abilitate, sfatul nostru este sa nu tineti perioade indelungate laptop-ul in poala si sa incercati sa limitati convorbirile telefonice (dar si folosirea WiFi-ului mobil) la minimum necesar.