Protest cu oi, capre si magari

Apropo.ro / 12.02.2009, 11:10
Protest cu oi, capre si magari
Cateva sute de crescatori de oi si capre protesteaza in fata sediului ANSVSA.

Cateva sute de crescatori de oi si capre din mai multe judete ale tarii protesteaza in fata sediului Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Protestatarii cer eliminarea Ordinului 111/2008 privind vanzarea directa si cu amanuntul a produselor de origine animala, agricultorii amenintand din martie cu blocarea vamilor si proteste la nivel national, nemultumiti de bugetul alocat domeniului.

"Noi platim taxa de laborator, buletinul de analiza, toate vaccinele, daca suntem obligati sa platim alte taxe nu ne putem acoperi nici costurile, de profit nici nu mai poate fi vorba. Acest ordin interzice micilor producatori sa vanda in piete produse agro-alimentare, este o politica de dictat in favoarea celor care vor aceasta nisa de 30 la suta din piata. ANSVSA apara interesele unui grup care aduce produse agro-alimentare din import. Ordinul vrea sa elimine aceste produse traditionale si riscam sa depindem in totalitate de produsele din import", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele de sindicat, Marcel Andrei.