Protest topless cu păpuși Barbie, în Berlin

De: Gabriela Voicu / 17.05.2013, 14:30
O actrivistă nemulțumită de promovarea imaginii femeii-păpușă a protestat topless la inaugurarea "Casei Visurilor" a păpușii Barbie din Berlin.

O activistă care face parte din gruparea Femen a protestat la inaugurarea „Casei Visurilor” a păpușii Barbie din Berlin.

Femeia s-a expus topless, având înscris pe corp un mesaj de protest, și a dat foc unei păpuși Barbie legate de o cruce.

Mai multe membre ale grupării de stânga Femen s-au adunat în fața casei dedicate imperiului păpușii Barbie, un nou punct de atracție din Berlin descris drept o inițiativă „de propagandă sexistă”.

„Ideologia nazistă promovată de Mattel (compania producătoare a păpușilor Barbie) creează intenționat imaginea femeii-păpușă, care dictează percepțiile despre realitate nu numai ale noilor generații. Mattel a transfomat o bucată de plastic într-un Dumnezeu pentru milioane de fete din întreaga lume care nu fac altceva decât să imite formele de plastic, prostia și absurditatea comportamentului unei păpuși”, a declarat activista Femen, după ce a legat păpușa de o cruce de lemn, în timp ce se afla în fața casei care a început deja să primească primii vizitatori.

Fetițele care vizitează Casa Visurilor pot admira 350 de păpuși Barbie și pot proba hainele specifice păpușilor, pot coace prăjituri într-o bucătărie roz și pot experimenta o mică parte din stilul de viață strălucitor din lumea Barbie. In afara de gruparea Femen, grupul Occupy Barbie Dreamhouse, ramură a partidului german de stânga Die Linke, a fost de asemenea implicat în proteste adresate dezvoltatorilor acestui proiect turistic.