Proteste in lant pe tema majorarii salariale

Apropo.ro / 04.10.2008, 11:59
Proteste in lant pe tema majorarii salariale
Majorarea salariilor profesorilor a deschis Cutia Pandorei, tot mai multi bugetari cerand, la randul lor, majorari salariale.

Peste 100.000 de functionari publici afiliati la Sed Lex si la Federatia din Administratia Locala Cluj vor intra, joi, 9 octombrie, in greva generala, blocand activitatea din trezorerii, case de pensii, primarii, tot ceea ce inseamna birouri si ghisee.

Presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex a declarat, joi, ca functionarii publici vor intra in greva generala daca nu primesc o majorare salariala de 50 la suta, nivel de care vor beneficia profesorii.

Si Federatia Nationala a Sindicatelor TESA din Unitatile Sanitare si Balneare din Romania ameninta cu proteste la inceputul lunii viitoare, daca solicitarile privind cresterea salariilor personalului tehnic economic administrativ si auxiliar cu 600 de lei, de la 1 noiembrie, nu le vor fi solutionate.

TESA solicita, de asemenea, demararea negocierilor pentru elaborarea Legii unitare a salarizarii bugetarilor din Romania.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian declarase ca majorarea salariilor profesorilor cu 50 la suta va antrena solicitari similare din partea tuturor bugetarilor, iar astfel de cresteri ar pune in pericol stabilitatea economica si chiar statutul Romaniei de tara membra UE.

Â