Proteste la Atena in memoria unui adolescent ucis in 2008

Apropo.ro / 07.12.2011, 09:24
Proteste la Atena in memoria unui adolescent ucis in 2008
Marti seara au avut loc confruntari intre manifestanti si politisti, in fata Parlamentului din Atena, in timpul unui miting in memoria unui adoelscent ucis de fortele de ordine in 2008.

In timp ce parlamentarii eleni votau un nou buget de austeritate pentru 2012, fortele de securitate au dispersat un grup de protestatari care aruncau cu proiectile, dupa ce au distrus scarile de marmura ale hotelului Marea Britanie situat in piata Syntagma.

Politia, care a utilizat gaze lacrimogene a arestat 11 persoane, potrivit unei surse interne. Aproape 20 de persoane au fost ranite, intre care circa 12 politisti.

Manifestantii comemorau decesul lui Alexis Grigoropoulos, ucis la varsta de 15 ani de un politist, la 6 decembrie 2008, o drama care a declansat tulburari urbane inedite in Grecia timp de peste o luna.

Pe fatada unui palat din piata Syntagma se puteau citi sloganuri ca „Poporul la arme!” sau „Lovitura de stat parlamentara se transforma in revolutie”, in timp ce o banderola purta inscriptia „Decembrie 2008, nu vom uita”.

Cititi mai multe despre noile proteste de la Atena, pe Mediafax.ro.