Proteste la Madrid, din cauza vizitei Papei

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 18.08.2011, 09:59
Mai multi pelerini catolici, care strigau "Traiasca Papa" sau se rugau, au infruntat mii de sustinatori ai laicitatii, care manifestau la Madrid impotriva vizitei Papei Benedict al XVI-lea.

Membrii celor doua grupuri, despartiti de importante efective de politie, s-au insultat reciproc in piata Puerta del Sol, aflata in centrul capitalei spaniole, iar in momentul in care Politia a retinut un manifestant, care incerca sa ii atace cu sticle, a avut loc o scurta confruntare.

Sute de pelerini care participa la Zilele Mondiale ale Tineretului si care il asteapta, astazi, pe Papa Benedict al XVI-lea i-au intampinat pe manifestanti, strigand „Traiasca Papa” sau „Acesta este tineretul Papei”, cantand si rugandu-se.

Proeteste la Madrid

Proteste la Madrid, din cauza vizitei Papei

Protestatarii au raspuns scandand, in unele ocazii, „Pederastilor, atentie la copii” sau „Papa este un nazist”.

In urma confruntarilor, sase persoane au fost arestate, noaptea trecuta, iar doi politisti au fost raniti, iar scutierii au indepartat din Puerta del Sol si ultimii manifestanti, luand pozitii in mai multe zone din piata.

Proeteste la Madrid

Proteste la Madrid, soldate cu raniti

Motivul nemultimirii celor care se impotrivesc vizitei Papei Benedict al XVI-lea il constituie costul prea mare al acesteia, in plina recesiune: peste 50 de milioane de euro, pentru trei zile!

Dar poate ca Papa va rezolva aceste probleme pe cai virtuale, daca nu poate sa dea ochii cu protestatarii, pentru ca Vaticanul a lansat un portal de stiri, iar mesajele Papei vor fi transmise si pe Facebook, Twitter si YouTube.

Totul… din dorinta de a depasi problemele privind comunicarea cu publicul! Exact ce spuneam…