Prototip: Televizorul în formă sferică

De: Carmen Ulian / 11.01.2015, 17:00
Prototip: Televizorul în formă sferică
Televizorul viitorului ar putea să nu mai fie un ecran plat dreptunghiular, ci o sferă, după modelul unui prototip expus la salonul de produse electronice International CES din Las Vegas.

Conceput special pentru a viziona videoclipuri la 360 de grade, noul dispozitiv reprezintă fructul unui colaborări dintre companiile franceze Ateme și Kolor, specializate în programe informatice video și asamblarea de imagini, compania britanică Pufferfish Displays, care produce module de proiecții sferice, și grupul tehnologic finlandez Finwe.

Oamenii pot deja să vizioneze clipuri la 360 de grade pe un televizor clasic sau pe o tabletă, însă forma sferică a noului dispozitiv adaugă o nouă dimensiune, care „poate să îmbogățească experiența unui concert sau a unui eveniment sportiv”, a declarat Mike Antonovich, directorul pentru continentul african al companiei Ateme.

Imagistica la 360 de grade este utilizată de câțiva ani deja de servicii precum Google Maps, dar compania Ateme spune că această tehnologie este mult mai dificil de utilizat pentru televiziunea în direct.

Citește mai multe detalii pe Mediafax