Prunea da in judecata pe Dinamo

Apropo.ro / 25.01.2002, 08:22
Prunea da in judecata pe Dinamo
Florin Prunea a apelat la ajutorul FIFPro pentru a fi consiliat în demersul de a chema în judecata clubul din Stefan cel Mare Situatia lui Florin Prunea, care a fost trimis sa se pregateasca la tineret, risca sa ia o turnura neasteptata. Portarul a marturisit ieri ca a decis sa dea în


Florin Prunea a apelat la ajutorul FIFPro pentru a fi consiliat în demersul de a chema în judecata clubul din Stefan cel Mare

Situatia lui Florin Prunea, care a fost trimis sa se pregateasca la tineret, risca sa ia o turnura neasteptata. Portarul a marturisit ieri ca a decis sa dea în judecata clubul Dinamo, dosarul fiind acum în grija avocatului FIFPro, institutia care se ocupa de apararea drepturilor jucatorilor profesionisti la nivelul întregului mapamond. Fostul international a spus ca a luat hotarîrea de a merge în instanta pentru ca, prin retrogradarea la formatia a doua a „cîinilor”, i se rapeste dreptul la munca.

„Nu voi lasa lucrurile sa ramîna asa”, a subliniat Prunea, care va trebui sa se bata si pentru recunoasterea contractului sau pentru perioada 2002-2004, neînregistrat la Liga de sefii liderului. „Nu stiu de ce vor sa complice treburile, cînd ele sînt foarte simple. Documentul a fost semnat de o persoana oficiala din staff, asa încît nu mai e cazul sa se tot invoce necesitatea aprobarii lui în Biroul Executiv. Aici nu e loc de interpretari. În plus, le-as reaminti conducatorilor ca prelungirea contractului s-a facut dupa meciul cu Grasshooper. I-as întreba de ce au mai facut acest pas daca gresisem cu elvetienii?”, a mai declarat goal-keeper-ul în vîrsta de 33 de ani.

„Cazul Prunea” ar putea avea si alte repercusiuni. Fotbalistul a facut ieri mai multe vizite la sediul AFPR, sindicatul condus de Alex Radulescu, unde a discutat pe marginea posibilelor cai de atac pentru reglarea situatiei. În functie de raspunsul oficial pe care-l va primi Prunea de la club vizavi de motivatia trimiterii la „tineret”, precum si de pozitia finala a staffului dinamovist fata de contractul pe 2002-2004, dosarul va fi supus atentiei Consiliului Jucatorilor, unde sînt sanse sa se decida chiar boicotarea primei etape a returului!

La rîndul sau, presedintele Nicolae Badea a precizat ca „în Consiliul de Administratie s-a discutat problema contractului lui Prunea. Nu s-a pus problema modificarii sumei propuse, ci plata este legata de respectarea unor obiective de performanta clare. În plus, exista remunerari distincte pentru jucatorii care au contracte peste o anumita cota”.

„Prunea are platite la zi primele si contractul, iar banii i-a primit în functie de rezultate”

Nicolae Badea, presedinte FC Dinamo
Sursa: www.prosport.ro