Prunea in Italia

Apropo.ro / 09.01.2002, 08:13
Prunea in Italia
Florin Prunea a efectuat ieri primul antrenament cu Perugia. Astazi, el urmeaza sa discute cu conducatorii italieni conditiile financiare si durata contractului Florine, cum e la Perugia? Pîna acum, OK. Am facut un prim antrenament cu echipa si sper ca totul sa se încheie cu bine si sa

Florin Prunea a efectuat ieri primul antrenament cu Perugia. Astazi, el urmeaza sa discute cu conducatorii italieni conditiile financiare si durata contractului

Florine, cum e la Perugia?

Pîna acum, OK. Am facut un prim antrenament cu echipa si sper ca totul sa se încheie cu bine si sa semnez pentru italieni.

Te-ai întîlnit cu presedintele Gaucci?

Da. Chiar m-a asteptat luni seara la aeroport. De acolo am mers la vila sa din Roma, unde am purtat o discutie generala de circa 30 de minute. Mi-a explicat ca au neaparat nevoie de un portar cu experienta si ca s-au oprit la mine.

Ai discutat cu antrenorul Cosmi?

Da. A venit a doua zi dimineata la hotel si am vorbit mai mult de o ora. Mi-a spus ca ma urmareste înca din ’97, cînd semnasem un precontract cu Milan. Atunci a cazut totul, deoarece a venit Sacchi la echipa si nu m-a vrut.

Ce l-a determinat pe Cosmi sa te cheme la Perugia?

Cred ca a contat în primul rînd turneul pe care l-am facut cu Litex acum doi ani în Italia. Atunci, am fost declarat cel mai bun portar, Cosmi felicitîndu-ma pentru prestatie.

Ce impresar ti-a adus aceasta oferta?

Se stie ca eu lucrez fara impresar. Sîmbata seara am fost sunat de presedintele Gaucci, care mi-a cerut sa vin la Roma. Asta a fost tot. N-a existat nici un impresar.

Dinamo a precizat ca nu se opune plecarii tale.

Nici n-ar avea cum. Cînd am semnat cu Dinamo, am pus o clauza conform careia daca am o oferta din strainatate pot pleca fara pretentii financiare din partea clubului.

Agentia Calciomercato a transmis ca, dintre cei 8 portari pe care i-a avut în vedere Perugia, tu esti cel ales.

Ar fi perfect. Tin neaparat sa fiu primul portar român care joaca în Serie A. Pîna acum nu s-a finalizat însa nimic. Stiu doar ca urmeaza sa ma întîlnesc cu presedintele pentru a discuta detaliile financiare. Sper sa nu fie probleme, pentru ca în afara salariului meu, Perugia nu mai trebuie sa plateasca nimic.

„Transferam si din Afganistan!” Fondat în 1905, prin fuziunea cluburilor Fortebraccio si Libertas, Perugia nu dispune de un buget care sa-i permita sa aduca vedete. Din acest motiv, familia Gaucci a angajat o armata de observatori care sa caute jucatori în toata lumea. Asa au ajuns în lotul Grifonului japonezul Nakata si ecuadorianul Kaviedes, ultimul cumparat prin Internet, afaceri din care s-au scos profituri colosale, coreeanul Ahn, chinezul Ma, grecul Vryzas si, în vara, chilianul Cordova, iranienii Rezai si Ali Samereh.

„Daca vom gasi un jucator bun în Afganistan nu ne vom feri sa-l transferam”, spune bossul Gaucci. Cine auzise nu de mult de Mazzantini si de Liverani, vînduti pe 25 de milioane de dolari la Inter si Lazio, sau de Baiocco, curtat acum intens de Juve? De altfel, Perugia e unul dintre putinele cluburi din Serie A care au încheiat sezonul trecut cu bilant financiar pozitiv.

Desi nu figura printre multele nume vizate de un posibil transfer, Florin Prunea pare sa fie portarul cautat de Perugia pentru a-l înlocui pe Mazzantini, care se afla în conflict cu clubul. Potrivit agentiei de stiri „Calciomercato”, goalkeeperul lui Dinamo va semna sigur în zilele urmatoare cu formatia lui Cosmi.

Perugia i-a avut în vedere pentru un transfer si pe Pelizzoli (Roma), Vonk (Heerenven), Orlandini (Piacenza), Nikolov (Eintracht), Mandrikin (TSKA Moscova), G. Rossi (Venezia), Carini (Juventus) si De Sanctis (Udinese).

„Marginalizat de venirea lui Lobont, românul nici nu va costa nimic, beneficiind de clauza din contract ce îi permite sa plece gratis la orice club în strainatate. Prunea ar urma sa se integreze imediat în programul de pregatire al echipei”, a mentionat „Calciomercato”.
Sursa:www.prosport.ro