Prunea va fi amendat

Apropo.ro / 26.01.2002, 13:18
Prunea va fi amendat
Declaratiile portarului dinamovist nu vor scapa netaxate de catre conducerea clubului, jucatorul urmînd a fi penalizat cu 1.000 de dolari Scandalul iscat între Florin Prunea si conducerea clubului dupa ce s-a hotarît renuntarea la serviciile jucatorului de 34 de ani nu a ajuns la final.

Declaratiile portarului dinamovist nu vor scapa netaxate de catre conducerea clubului, jucatorul urmînd a fi penalizat cu 1.000 de dolari

Scandalul iscat între Florin Prunea si conducerea clubului dupa ce s-a hotarît renuntarea la serviciile jucatorului de 34 de ani nu a ajuns la final. Declaratiile portarului din Stefan cel Mare la adresa antrenorului Ion Marin se pare ca nu vor ramîne fara urmari. Cuvintele „las” si „om demn de mila” vor fi taxate de catre oficialii bucuresteni, care sînt decisi sa-l amendeze pe fotbalist.

Anul trecut, la Regulamentul de Ordine Interioara a fost adaugat un amendament în care s-a fixat drept regula ca jucatorii nu pot oferi interviuri mass-media fara intermedierea purtatorului de cuvînt. În plus, jucatorilor li s-a recomandat sa nu jigneasca coechipierii, persoane din conducerea tehnica si executiva. Cei ce nu respecta conventia pot fi amendati, în functie de gravitatea afirmatiilor, cu sume între 200 si 1.500 de dolari, ajungîndu-se chiar la retinerea a 10 procente din contract.

Presedintele FC Dinamo, Nicolae Badea, a admis ca Prunea poate fi sanctionat financiar dupa declaratiile aparute în mass-media. „Jucatorul e susceptibil de amenda. Cîteva aprecieri ale lui Florin au încalcat, din pacate, regulile. Unii termeni au fost impropriu folositi. De exemplu, cuvîntul . Este mai bine ca o persoana sa-si expuna o opinie pe hîrtie, chiar una tehnica. Florin mi-a anulat posibilitatea medierii unui conflict pe plan sportiv si ramîn la parerea ca s-a grabit cînd a încercat sa-si rezolve o nemultumire folosind în exces canalele de comunicare”, a declarat Badea. În schimb, Prunea a spus ca nu poate fi amendat deoarece nu a semnat acel regulament. „Pe ce baza sa mi se opreasca din bani?”, s-a întrebat, contrariat, fotbalistul. Afirmatiile goalkeeperului l-ar putea costa pe acesta, dupa unele surse, 1.000 de dolari.
Sursa:www.prosport.ro