PSD a aprobat forma finala a motiunii

Apropo.ro / 18.09.2007, 14:04
PSD a aprobat forma finala a motiunii
Biroul Permanent National al PSD a aprobat, marti, forma finala a textului motiunii de cenzura, intitulata "1000 de zile de haos, sfârsitul guvernarii de dreapta", a anuntat purtatorul de cuvânt al partidului, Cristian Diaconescu. Vicepresedintele social-democrat a declarat ca

Biroul Permanent National al PSD a aprobat, marti, forma finala a textului motiunii de cenzura, intitulata „1000 de zile de haos, sfârsitul guvernarii de dreapta”, a anuntat purtatorul de cuvânt al partidului, Cristian Diaconescu.

Vicepresedintele social-democrat a declarat ca liderii centrali ai PSD au omologat, marti, textul motiunii de cenzura, care va avea titlul „1000 de zile de haos, sfârsitul guvernarii de dreapta”.

Diaconescu a spus ca oportunitatea depunerii motiunii de cenzura va fi analizata, miercuri, în Comitetul Executiv al PSD, urmând ca, în functie de decizia CEX, sa înceapa procedura de strângere a semnaturilor necesare depunerii motiunii în Parlament.

Vicepresedintele social-democrat a mai afirmat ca liderii centrali ai partidului îsi propun ca la sfârsitul acestei saptamâni sau, cel mai târziu, la începutul saptamânii viitoare, PSD sa aiba semnaturile necesare, astfel încât sa depuna în Parlament motiunea.

Diaconescu a declarat, raspunzând unor întrebari ale jurnalistilor, ca presedintele partidului, Mircea Geoana, nu a facut, în Biroul Permanent de marti, nicio referire la eventualele negocieri politice pe tema unui sprijin asupra motiunii sau asupra identificarii unei noi majoritati parlamentare.

El a mentionat, însa, ca astfel de discutii politice vor avea loc si în cursul zilei de marti, fara a preciza partidele partenere sau echipa de negociere. Diaconescu a spus doar ca Mircea Geoana îsi va desemna echipa cu care va merge la eventualele discutii politice.

Vicepresedintele PSD a adaugat ca, în masura în care invitatia social-democratilor la discutii pe tema constituirii unei majoritati parlamentare transparente va fi acceptata de partidele parlamentare, PSD va raspunde pozitiv.

„Daca nu exista însa o asemenea disponibilitate din partea unui partid sau altul, atunci nu ne ramâne decât sa constatam acest refuz”, a adaugat el.

Surse din PSD au declarat, marti, ca liderii social-democrati au primit semnale atât din partea PNL, cât si din partea PD, cu privire la refuzul unei colaborari cu social-democratii în vederea constituirii unei noi majoritati parlamentare.