PSD cere 3% din PIB pentru Agricultura

Apropo.ro / 26.07.2007, 14:13
PSD cere 3% din PIB pentru Agricultura
PSD cere Guvernului ca în proiectul bugetului de stat pe anul 2008 sa prevada pentru Agricultura alocarea a 3% din PIB, social-democratii amintind ca aprobarea bugetului depinde de voturile parlamentarilor PSD. "Pe anul 2007 - tinând cont de rezervarile din fondurile europene

PSD cere Guvernului ca în proiectul bugetului de stat pe anul 2008 sa prevada pentru Agricultura alocarea a 3% din PIB, social-democratii amintind ca aprobarea bugetului depinde de voturile parlamentarilor PSD.

„Pe anul 2007 – tinând cont de rezervarile din fondurile europene prevazute în buget, adica întâi se prevad si se platesc din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si apoi se recupereaza în anul urmator de la UE – agricultura a primit 1,96% din PIB”, se arata într-un comunicat semnat de vicepresedintele PSD Ilie Sârbu si remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Sârbu sustine ca, întrucât pâna acum nu s-a alocat nicio suma din fonduri europene, exista riscul pierderii, în acest an, a 20% din platile directe si întreaga suma rezervata pentru dezvoltarea rurala.

Mediafax