PSD: Daca nu ni se adopta propunerea, mergem cu ProDemocrația

Apropo.ro / 16.07.2007, 20:13
PSD: Daca nu ni se adopta propunerea, mergem cu ProDemocrația
Vicepreședintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, luni, ca, daca propunerea PSD, decisa la CExN, privind introducerea votului uninominal pur la Senat și uninominal mixt la Camera nu va fi acceptata marți în Comisia de cod electoral, PSD nu are nicio problema în a adopta

Vicepreședintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, luni, ca, daca propunerea PSD, decisa la CExN, privind introducerea votului uninominal pur la Senat și uninominal mixt la Camera nu va fi acceptata marți în Comisia de cod electoral, PSD nu are nicio problema în a adopta varianta ProDemocrația.

„Comitetul Executiv Național (CExN) a decis: uninominal pur la Senat, uninominal mixt la Camera. Daca aceasta varianta nu va fi sprijinita de ceilalți colegi, nu avem nicio problema sa mergem și pe varianta ProDemocrația”, a spus Diaconescu, referindu-se la mandatul reprezentanților PSD la ședința Comisiei de elaborare a codului electoral, care va avea loc marți.

„Toata aceasta deruta care încearca sa se creeze în interiorul opiniei publice este absolut contraproductiva și nu face decât sa infirme buna credința a demersurilor celor care afirma public faptul ca sunt atașați ideii de introducere a votului uninominal”, a mai spus Diaconescu.

El a criticat faptul ca, în comisie, propunerea PSD, mult mai radicala decât varianta ProDemocrația, a fost respinsa prin votul PNL, UDMR, PRM și PD.

Mediafax