PSD Dâmbovita vrea solidarizarea partidului cu Iliescu si Nastase

Apropo.ro / 02.07.2007, 17:03
PSD Dâmbovita vrea solidarizarea partidului cu Iliescu si Nastase
Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Dâmbovita a adoptat o rezolutie în care considera ca PSD are datoria sa-l apere pe Ion Iliescu, în acest sens fiind necesare inclusiv pichetari ale Palatului Cotroceni, sediilor Parchetului General, DNA, Reprezentantei UE si ale unor ambasade la

Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Dâmbovita a adoptat o rezolutie în care considera ca PSD are datoria sa-l apere pe Ion Iliescu, în acest sens fiind necesare inclusiv pichetari ale Palatului Cotroceni, sediilor Parchetului General, DNA, Reprezentantei UE si ale unor ambasade la Bucuresti.

Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Dâmbovita a adoptato rezolutie pentru solidarizarea cu Ion Iliescu, Adrian Nastase si deputatul Dumitru Ion, pe care îi considera „victime ale unor înscenari judiciare cu caracter de represalii politice”.

„PSD are datoria sa-l apere pe Ion Iliescu. În acest sens, consideram ca ar fi necesare inclusiv pichetari ale Palatului Cotroceni, sediilor Parchetului General, Directiei Nationale Anticoruptie, Delegatiei Uniunii Europene si ale unor ambasade la Bucuresti, precum si organizarea de mitinguri si alte forme de protest, prin care organizatiile partidului, îndeosebi cele ale tineretului social-democrat sa condamne vehement practicile dezavuate prin prezenta rezolutie”, se arata în documentul citat.

„Conferinta Organizatiei Judetene Dâmbovita a Partidului Social Democrat, ale carei lucrari s-au desfasurat la Târgoviste, a constatat si a luat act cu îngrijorare de noile coordonate ale escaladarii actiunilor menite a marginaliza si scoate din competitia politica democratica principala forta a opozitiei parlamentare reprezentata de PSD”, se arata în rezolutie.

Totodata, în rezolutie se precizeaza ca, pentru atingerea acestui obiectiv, presedintele Traian Basescu, în numele partidelor care îl crediteaza, si-a aservit, împotriva intereselor nationale, pârghiile de forta ale statului de drept pe care le-a transformat în instrumente pentru hartuirea si anihilarea adversarilor politici, împotriva carora s-au orchestrat actiuni sistematice de urmarire si provocari diversioniste, inclusiv prin punctele de sprijin create prin încalcarea echidistantei si neutralitatii serviciilor speciale, în scopul fabricarii pretextelor de intimidare, santaj, racolare si, în ultima instanta, înscenarea de procese politice.

„Conferinta condamna noile subterfugii juridice, create cu complicitatea unei Curti Constitutionale care tine sa-si demonstreze, din nou, obedienta fata de stapânul dosarelor compromitatoare si al trecutului tulbure al celor care au fost pusi înalti magistrati nu pentru a apara Constitutia, ci pentru a servi autoritarismului unui presedinte posedat de ura si razbunare împotriva celor mai marcante personalitati ale PSD care s-ar putea împotrivi ambitiilor sale dictatoriale”, se mai precizeaza în rezolutie.

De asemenea, în document se arata ca transferarea cauzelor penale „înscenate” de Parchetul Militar lui Ion Iliescu la Parchetul General de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie semnifica preluarea lor de catre „instrumentul cel mai puternic aservit lui Traian Basescu”, ceea ce va implica si „escaladarea hartuirii si opresiunii, în dispretul minimului respect al principiului prezumtiei de nevinovatie”.

„Teama de forta politica a PSD a împins puterea la gesturi si acte nu numai reprobabile moral, dar si condamnabile juridic. În plina diversiune a dosarelor de politie politica, orchestrate pentru escamotarea adevaratelor intentii si preocupari ale puterii, odioasele instrumente ale acesteia din politie si parchet au trecut la înscenarea unor procese politice, fie în ambalajul stabilirii adevarului despre Revolutia din Decembrie 1989 si al mineriadei din 13-15 iunie 1990 – în cazul domnului Ion Iliescu, fie a unor asa-zise fapte de coruptie – în cazul domnului Adrian Nastase si al mai multor alti membri marcanti ai PSD”, se arata în rezolutie.

Semnatarii rezolutiei considera ca, în cazul lui Ion Iliescu, Adrian Nastase si Ion Dumitru, tinta proceselor ce le-au fost înscenate nu o constituie persoanele implicate, ci compromiterea PSD, fiindca efectele de pâna acum, fara a fi luata în calcul prezumtia de nevinovatie, s-au rasfrânt, în prima si ultima instanta, asupra coeziunii partidului si a imaginii acestuia pe plan intern si international.

„Dupa cum este cunoscut, în campania pentru referendumul privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al României, Ion Iliescu a avut o atitudine deosebit de severa împotriva celui suspendat. Ion Iliescu a demascat, în fata natiunii, personajul incult, smecher si neocolit de vicii si fara directie politica, pe care numai o bulversare a ordinii valorilor si manipularea opiniilor electoratului l-au propulsat în cea mai înalta demnitate a statului român. Traian Basescu nu a uitat rolul urias pe care Ion Iliescu l-a avut în referendumul pentru demiterea sa. Un referendum pe care logistica electorala necomunista a Partidului Democrat a actionat potrivit dictonului lui Stalin: «Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile» (n.n. cine e stapânul softului)”, ae arata în textul rezolutiei.

Semnatarii acesteia considera ca, drept urmare, Traian Basescu „a asmutit” împotriva lui Ion Iliescu „extremistii fascistoizi” ai societatii civile si, luând drept pretext o decizie a Curtii Constitutionale, acestia au declansat o campanie isterica împotriva primului presedinte fondator al României democratice post-totalitariste.

„Domnul Ion Iliescu este târât în procese politice înscenate pe baza unor pretexte mai mult decât discutabile si în spatele carora se afla persoane cu nimic îndreptatite a fi gardieni ai revolutiei sau vestale ale luptei anticomuniste. Natiunea româna îi datoreaza mult lui Ion Iliescu, de numele si activitatea sa anterioara si ulterioara evenimentelor din decembrie 1989 fiind legate nu numai sperantele, ci si destinele tuturor cetatenilor României, care l-au ales ca presedinte în momente de rascruce istorica pentru destinele tarii. Astazi, nimeni nu gaseste de cuviinta sa-l apere pe Ion Iliescu, macar în numele a ceea ce a facut pentru despartirea României de dictatura”, se mai precizeaza în textul documentului.

„Exponenti ai extremismului de dreapta, neînregimentati politic, dar pusi sa dea lustrul de inteligenta ignorantei brute cu care este diriguita tara de catre chiriasul de la Cotroceni, s-au unit într-o încrâncenare a urii împotriva omului Ion Iliescu, doar pentru simplul motiv ca reperele sale morale îl eclipseaza pe personajul grobian Traian Basescu, a carui cultura politica se reduce la înjuraturile de bordel si ale carui inabilitati de conducator consterneaza cancelariile statelor aliate si dau satisfactie tuturor celor care nu vor binele României”, se mai arata în rezolutie.

Semnatarii acesteia considera ca, din puncte de vedere strict juridic, în dosarele „înscenate” lui Ion Iliescu nu se gasesc dovezi ale vreunei vinovatii si nici nu se vor gasi, fiindca revolutiile, conducatorii si actorii lor nu pot fi facuti raspunzatori decât de instantele supreme ale istoriei.

„În cazul lui Ion Iliescu, în absenta raspunderilor juridice, se recurge la un sistematic linsaj mediatic, orchestrat de instrumentele neostalinismului infiltrate într-o asa-zisa societate civila, în realitate o organizatie de front, structurata pe grupuri de interese copios subventionate de retele oculte si de lideri interlopi deghizati în Mecena”, se mai precizeaza în rezolutie.

Mediafax