PSD, împotriva reducerii numarului salariatilor din administratie

Apropo.ro / 06.08.2007, 14:01
PSD, împotriva reducerii numarului salariatilor din administratie
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut, luni, un apel la Guvern, solicitând reconsiderarea pozitiei Executivului fata de decizia de a reduce numarul salariatilor din administratia publica, concomitent cu diminuarea salariilor acestora. "Credem ca reducerea de salarii în

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut, luni, un apel la Guvern, solicitând reconsiderarea pozitiei Executivului fata de decizia de a reduce numarul salariatilor din administratia publica, concomitent cu diminuarea salariilor acestora.

„Credem ca reducerea de salarii în administratia publica si reducerea numarului functionarilor publici, mai ales la nivelul administratiei locale, este o greseala în acest moment. Facem un apel la Guvern sa reconsidere aceasta pozitie”, a precizat Geoana.

Liderul PSD a mai spus ca, potrivit evaluarii facute de social-democrati, se pot face reduceri birocratice de peste 1%, dar printr-o mai buna gestionare a fondurilor publice.

„Pe de o parte ne plângem ca nu stim sa absorbim fonduri europene si ca Guvernul Aliantei si Guvernul actual au reusit marea performanta de a absorbi aproape 0% din fondurile comunitare, pe de alta parte spunem ca nu avem bani sa platim functionarii publici si ca trebuie sa reducem numarul acestora”, a aratat Geoana.

Numarul angajatilor din administratia publica locala si centrala ar trebui sa scada cu 10%, a declarat, sâmbata, într-o conferinta de presa la Galati, Paul Pacuraru, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES).

Mediafax