PSD promite sa faca si alte proiecte sociale

Apropo.ro / 29.06.2007, 20:32
PSD promite sa faca si alte proiecte sociale
Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la Sibiu, ca social-democratii nu se vor opri la succesul legii pensiilor si vor continua sa faca si alte proiecte de lege referitoare la salariul minim pe economie, scaderea facturii la întretinere, burse pentru sudenti si constructii

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la Sibiu, ca social-democratii nu se vor opri la succesul legii pensiilor si vor continua sa faca si alte proiecte de lege referitoare la salariul minim pe economie, scaderea facturii la întretinere, burse pentru sudenti si constructii pentru tineri.

În opinia social-democratilor, salariul minim pe economie trebuie corelat cu cosul zilnic, pentru ca românii sa aiba minimul necesar. Liderul PSD spune ca, potrivit statisticilor, pentru a avea un trai decent este nevoie de 6,4 milioane de lei vechi, deci salariul minim pe economie trebuie sa ajunga la acest prag, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În ceea ce priveste costurile pe perioada iernii la întretinere, liderii PSD vor cauta solutii pentru micsorarea lor.

„Nu este normal, de exemplu, ca la factura de electricitate câteva firme foarte mari sa primeasca curent extrem de ieftin la 29 de dolari MWh, produs de hidro sau de nuclear, si consumatorii casnici, dar si IMM-urile, sa primeasca si sa cumpere curent electric la pretul cel mai scump, care este facut de zona de termo, care sunt mai putin eficiente si unde costa 120 si ceva de dolari productia unui MWh. Nu este normal, nu este corect în primul rând”, a declarat Mircea Geoana.

El a adaugat ca factura trebuie sa ajunga la un nivel suportabil pentru populatie.

Mediafax