PSD-ul se preda lui Basescu

Apropo.ro / 08.12.2008, 10:01
PSD-ul se preda lui Basescu
Doua treimi dintre participantii Consiliul Executiv al PSD de azi vor vota in favoarea unei aliante la guvernare impreuna cu PD-L

Majoritatea baronilor locali, dar si liderii de la Bucuresti cred ca intrarea la guvernare alaturi de PDL este singura cale de urmat. Aseara, la confruntarea finala dintre pesedistii pro-basescieni si anti-basescieni, ultimii, nume celebre, dar lipsite de o larga sustinere in partid, precum Ion Iliescu, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc  au bifat o infrangere.

In sedinta de aseara, Miron Mitrea a fortat si, se pare, a reusit sa-si convinga colegii ca alta cale nu exista: „Cu PDL putem merge la guvernare, cu PNL ne aliem pentru o opozitie forte“. El a explicat ca ramanerea PSD inca patru ani in opozitie ar fi fatala pentru un partid dependent de fonduri de la stat si haituit de DNA-ul lui Basescu.

Previzibil, cele mai vehemente pozitii anti-PDL si anti-Basescu le-au avut cei doi fosti presedinti ai partidului, Ion Iliescu si Adrian Nastase. Iliescu s-a aratat dezamagit de goana dupa putere a pesedistilor, aratandu-se de-a dreptul „intristat” de „pragmatismul” unora care vor cu tot dinadinsul sa ajunga la putere.

Citeste mai mult despre ce a hotarat PSD referitor la guvernare, in Gandul.