PSY a dus ceva din „Gangnam Style” la Universitatea Oxford (Video)

Apropo.ro / 09.11.2012, 14:00
PSY a dus ceva din
Rapper-ul sud coreean PSY a fost invitat la Oxford Union din Londra pentru a ține un discurs în cadrul renumitei universități.

Cântărețul în vârstă de 34 de ani a fost excelent primit de către studenții de la Oxford, iar PSY a avut ceva emoții mai ales că a fost primul discurs al său în limba engleză și în fața unui grup mai mare de oameni.

Întrebat de reporteri cum se simte într-un loc considerat istoric, PSY le-a răspuns că se simte onorat adăugând: „Dar este puțin ciudat – de ce m-au chemat tocmai pe mine?„.

Artistul a fost invitat la Oxford Union de către președintele instituției John Seung-yoon Lee, care este tot din Gangnam, Coreea de Sud.

Cum era de așteptat, după discurs, toți studenții, dar și profesorii au ținut ca PSY să le arate și lor celebrele mișcări din videoclipul care a creat istorie „Gangnam Style”.

Acestora li s-au alăturat sute de fani veniți special să fie alături de fenomenul PSY. El a dansat, a pozat cu admiratorii și le-a oferit autografe.

Prezența lui PSY la Oxford se alătură altor invitați precum Dalai Lama, Maica Teresa, Richard Nixon, Jimmy Carter, Ronald Reagan, Shakira și mulți alții.

În turneul său prin Europa, PSY a ajuns și la Paris, oraș în care 20.000 de fani au făcut un flashmob pe ritmurile piesei „Gangnam Style” ce a intrat în istorie și în Cartea Recordurilor.

Noul album al lui PSY va avea un single jumătate în limba engleză și jumătate în limba coreeană, precum și o selecție de piese din cei 12 ani ai săi de carieră muzicală.

Pentru succesul său incontestabil, artistul a primit din partea sud-coreenilor Ordinul Okgwan de Merit Cultural, al patrulea onor din cinci nivele existente, pentru aportul adus muzicii pop coreene.