Puffin: Proiectul NASA pentru zboruri individuale (Video)

De: Dragos Tanase / 21.06.2012, 17:20
Puffin este conceptul unui inginer de la NASA, Mark Moore, care încearcă să promoveze și mai mult dispozitivele de zbor individuale, care a avut un foarte mare succes pe internet.

Moore a venit cu design-ul aparatului personal de zbor ca parte din lucrarea sa de doctorat. Puffin este alimentat de un motor electric, înalt de 3,7 metri și cu o anvergură a aripilor de 4,4 metri.

Animația realizată pe calculator și publicată pe internet cu design-ul acestui aparat de zbor a reușit să adune pe Youtube mai mult de 650 de mii de afișări, într-o singură săptămână.

Clipul a ajuns să se distribuie peste tot după ce un reporter care se afla în căutarea unor sisteme de propulsie în aer pe bază de motor electric și „s-a îndrăgostit” subit de designul lui Moore.

Dacă acest proiect va ajunge să fie construit conform specificațiilor actuale el va cântări aproximativ 136 de kilograme gol, la care se vor adăuga 45 de kilograme de la baterie și încă 90 de kilograme ale pilotului.

Motorul va genera aproximativ 60 de cai putere și va avea o viteză de croazieră de aproximativ 240 km/h, însă, cu tehnologia actuală, bateria nu va avea o autonomie mai mare de 80 de kilometri.