Pui la cuptor

Apropo.ro / 17.01.2006, 12:06
Pui la cuptor
Ingrediente pentru 4 porții 1 pui, 100 g costița, 100 g felii de bacon, foi de dafin, ulei, 1 pahar vin alb sec, 1 pahar smantana, patrunjel, sare, piper. Preparare Puiul se porționeaza, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, și se așaza într-o tava


Ingrediente pentru 4 porții
1 pui, 100 g costița, 100 g felii de bacon, foi de dafin, ulei, 1 pahar vin alb sec, 1 pahar smantana, patrunjel, sare, piper.

Preparare
Puiul se porționeaza, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, și se așaza într-o tava termorezistenta. Se adauga alaturi costița taiata cubulețe și feliile de bacon. Bucațile de carne se stropesc cu ulei, vin, puțina apa. Pentru aroma se adauga foi de dafin. Se pun la cuptor sa se rumenesca, avand grija sa se pastreze tot timpul sos în tava. Cand sunt gata, se scot pe un platou. Sosul ramas se amesteca cu smantana și patrunjel tocat și se servește alaturi de friptura.