Puiu se plange de fundasii centrali

Apropo.ro / 08.02.2002, 11:13
Puiu se plange de fundasii centrali
Chiar daca are dificultati în aparare, Iordanescu spera sa nu iasa prea sifonat din testul cu campioana mondiala si europeana Anghel Iordanescu a comunicat ieri numele celor opt jucatori din campionatul intern, care împreuna cu cei 12 "stranieri" anuntati saptamîna trecuta alcatuiesc


Chiar daca are dificultati în aparare, Iordanescu spera sa nu iasa prea sifonat din testul cu campioana mondiala si europeana

Anghel Iordanescu a comunicat ieri numele celor opt jucatori din campionatul intern, care împreuna cu cei 12 „stranieri” anuntati saptamîna trecuta alcatuiesc lotul pentru meciul amical cu Franta. Chiar daca si-a reafirmat nemultumirea fata de rezultatele înregistrate de reprezentativa B în turneul din Portugalia, Puiu a convocat sase jucatori testati în stagiul lusitan.

Acestia sînt „certitudinea” Lobont, „remarcatii” Rat, Soava si Stoican, precum si „sperantele” Iencsi si Pancu. Acestora li se mai adauga Stelea, recent convertit din „stranier” în autohton prin transferul de la Salamanca la Rapid, si Radoi, recuperat dupa o mai veche accidentare suferita înaintea barajului cu Slovenia.

Credit tinerilor

Iordanescu este de parere ca a convocat cei mai în forma jucatori la ora actuala, regretînd însa absentele lui Niculae si Filipescu, cauzate de accidentari. Selectionerul a scos în evidenta si cîteva probleme care îi creeaza batai de cap înaintea confruntarii cu detinatoarea titlului mondial si european: „Avem mari dificultati în zona fundasilor centrali, unde nu sîntem prea bine acoperiti. Mi-as dori ca meciul acesta sa-mi ofere o certitudine în privinta lui Iencsi. Altfel, trebuie sa ma gîndesc din nou la Prodan pîna va aparea alt fundas central tînar valoros. Stiu ca Radoi a confirmat, dar nu stiu daca îi va tine piciorul. Mai sînt si alte posturi neacoperite la mijloc. Nu l-am convocat pe Sabau deoarece doresc sa-i testez pe postul sau pe tinerii Ghioane si Codrea. Miu nu m-a multumit în Portugalia, iar daca nu-si va rezolva situatia o sa piarda definitiv lotul”.

Reunire în transe

Selectionerul ar fi preferat sa evite meciul cu Franta în aceasta perioada considerata neprilenica pentru fotbalul românesc. Iordanescu a spus: „Oricum sîntem bucurosi sa jucam cu Franta, deoarece nu sta la îndemîna oricui sa dispute un amical cu campioana mondiala si europeana. Partida e deschisa oricarui rezultat. E posibil sa suferim si un esec categoric, dar eu sînt optimist ca nu va fi asa”.

Lotul se va reuni în transe. Jucatorii din tara, plus „italianul” Contra si „spaniolul” Rosu, ambii suspendati pentru meciurile pe care AC Milan, respectiv Numancia le disputa în week-end, vor intra în cantonament duminica, ora 21:00, la hotelul „Best Western Parc” din Bucuresti.

Aflat cu Steaua la Norcia, Radoi va face jonctiunea cu lotul, la fel ca restul „stranierilor”, direct la hotelul „Evergreen Laurel” din Paris, unde va fi cazata delegatia româna. Plecarea spre Paris va avea loc luni, ora 11:15, de pe Otopeni. „Tricolorii” vor efectua tot luni antrenamentul oficial pe „Stade de France”, arena care va gazdui partida de miercuri, începînd cu ora 21:45.

Sursa:www.prosport.ro