Pulpa de porc cu sos marinat

Apropo.ro / 12.05.2004, 11:25
Pulpa de porc cu sos marinat
Ingrediente pentru 4 portii: 4 felii de pulpa de porc, 1 lamaie, 2 caței de usturoi, 3 linguri sos de roșii, 150 ml vin alb, 1 lingura ulei de masline, 200 ml lapte, 1 lingura fulgi de nuca de cocos, 1 lingurița piper boabe, 2 cuișoare, patrunjel verde, radacina proaspata

Ingrediente pentru 4 portii:
4 felii de pulpa de porc, 1 lamaie, 2 caței de usturoi, 3 linguri sos de roșii, 150 ml vin alb, 1 lingura ulei de masline, 200 ml lapte, 1 lingura fulgi de nuca de cocos, 1 lingurița piper boabe, 2 cuișoare, patrunjel verde, radacina proaspata de ghimbir, sare, piper.

Preparare:
Se spala lamaia, se usuca într-un prosop și se taie cu un cuțit bine ascuțit coaja, în fașii subțiri. Radacina de ghimbir se rade, iar usturoiul se curața de coaja și se zdrobește. Se pun, într-un castron (sau în mixer), ghimbirul, usturoiul, piperul, se adauga zeama de lamaie și se bat bine pana se transforma într-o pasta omogena. Cu aceasta pasta se ung feliile de carne, pe ambele parți, se așaza într-un vas cu capac și se pune la frigider pentru 2 ore, ca sa se patrunda de aromele respective.

Între timp, se fierbe vinul, la foc iute, pana scade la jumatate, iar coaja de lamaie se oparește 3 minute în apa clocotita, dupa care se scurge și se pune deoparte. Se scot bucațile de carne din frigider, se prajesc în ulei încins, cca 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care se scot din grasime și se pastreaza la loc cald.

În grasimea ramasa, se adauga vinul, laptele, cuișoarele și se fierb, la foc mic, cca 15 minute. Se adauga sosul de roșii, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, se reintroduc bucațile de carne și se continua fierberea înca 10 minute.

Se servește imediat, decorata cu fașii de coaja de lamaie și presarata deasupra cu patrunjel verde tocat și fulgi de nuca de cocos. Pentru garnitura, se recomanda orez sau catrofi natur.