Puma si ProSport l-au adus pe Usain Bolt în România!

Apropo.ro / 29.05.2012, 17:26
Puma si ProSport l-au adus pe Usain Bolt în România!
Desfăşurat duminică, 20 mai, la Salina Slănic Prahova, primul concurs de alergat pentru amatori, găzduit de o mină de sare , a polarizat toată atenţia lumii atletismului de la noi.

Decorul neconvenţional, numărul mare de participanţi – 200 – şi prezenţa Nicoletei Grasu (multiplă medaliată la Mondiale şi Europene) – au transformat subteranul aflat la 200 m adâncime într-o adevărată arenă de Diamond League.
Iar organizatorii Puma şi ProSport au lucrat cu precizie de ceasornicar la fiecare amănunt. Pereţii au devenit cinematografe 3D pe care cel mai iute om al Planetei, Usain Bolt, făcea jonglerii cu pantofii săi Puma FAAS ( in jamaicana FAAS este slangul de la FAST) mai uşori ca un fulg, iar culoarele uriaşe, altădată loc de promenadă pentru vizitatori, au căpătat rol de piste interminabile.
Piste pentru atleţii care au blocat speedometrul la proba de viteză, dar şi pentru semifondiştii care au luat startul la proba de ştafetă sau în cursa de anduranţă.
Pentru câteva minute, toţi temerarii au intrat în pielea lui Bolt, mândria brandului Puma – organizator al evenimentului
Şi, firesc, galbenul jamaicanului, culoarea luminii şi a vieţii, simbolul tinereţii sau culoarea zeilor, şi-a pus amprenta pe întregul „Grand-Prix”. „Eu mă antrenez aici de 15 ani, dar n-am crezut vreodată că poate ieşi o gală nemaipomenită, cum a fost aceasta. Acum mi-am dat seama că ar trebui să-mi fac retragerea chiar aici în Salină”, spune aruncătoarea de disc Nicoleta Grasu (40 de ani), atletă care la Londra va bifa a şasea ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră.
Pe aceeaşi linie s-a situat şi părintele aruncătorilor din România, profesorul Dan Serafim, şi el prezent la evenimentul de la Slănic. „Totul a fost realizat în stil occidental, eu am văzut multe concursuri din străinătate de-a lungul carierei şi pot să afirm cu tărie că acest evenmiment organizat de Puma şi ProSport a aliniat România pe harta ţărilor cu potenţial mare din punct de vedere al sportului şi al spectacolelor”, a declarat fostul antrenor al celebrei Lia Manoliu.