Pune-ți inel ca sa nu mai dai iama la frigider!

Apropo.ro / 30.07.2002, 13:57
Pune-ți inel   ca sa nu mai dai iama     la frigider!
Una dintre metodele cele mai eficiente în tratarea obezitații morbide este Gastric Banding, prin care se pierd între 40 și 60 la suta din excesul ponderal al individului obez. Se știe ca obezitatea este cauza multor afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune arteriala,


Una dintre metodele cele mai eficiente în tratarea obezitații morbide este Gastric Banding, prin care se pierd între 40 și 60 la suta din excesul ponderal al individului obez.

Se știe ca obezitatea este cauza multor afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, cancer de colon, uter, vezica biliara, disfuncții ale aparatului posteo-articular, disfuncții ovariene, infertilitate. Pentru a preveni aceste afecțiuni, persoanele obeze pot apela la Gastric Banding, un procedeu care acționeaza asupra comportamentului alimentar.

Se reduce volumul stomacului

Conf. dr. Nicolae Iordache, de la Spitalul Sfântul Ioan, din București, ne explica modul în care are loc o astfel de intervenție chirurgicala laparoscopica.

„Facem o incizie de un centimetru și ceva între apendicele xifoid, acolo unde se termina sternul, și ombilic. Dupa ce insuflam bioxid de carbon în cavitatea abdominala, introducem o camera de luat vederi. Apoi facem înca doua-trei incizii, tot de câte un centimetru și ceva, pe unde introducem instrumentele cu care lucram (pense special adaptate, foarfece, instrumente de electro-coagulare). Printr-una dintre incizii, introducem dispozitivul Gastric Banding sau inelul ajustabil.Trecem acest inel prin spatele stomacului, iar când îl închidem, stomacul se împarte în doua porțiuni: într-o mica camera, care are circa 15 centimetri cubi, și restul stomacului”.

Inelul da senzația de sațietate

Urmarea acestei intervenții chirurgicale este aceea ca, în momentul în care individul începe sa manânce, alimentele ajung în prima camera mica, unde pereții stomacului se destind și se creeaza senzația de sațietate.

Acest inel are pe partea interioara un locaș umplut cu ser fiziologic cu care i se poate micșora calibrul. Daca, de exemplu, dupa o anumita perioada de timp se pierde surplusul de kilograme, atunci inelul se poate ajusta, la nevoie, în funcție de particularitațile fiecarui individ.

Important!

Prin aceasta metoda nu se modifica fiziologia stomacului (nu se taie din el). Inelul este facut din material perfect biocompatibil (organismul nu-l respinge, ci îl accepta) și nu creeaza nici un disconfort (sunt rare cazurile de disconfort psihic).

Poate fi îndepartat oricând. Nu este o soluție pentru menținerea siluetei.

Programarile se pot face la numerele de telefon:
0744.329.431, 021.334.50.75 interior 138 (Spitalul Sfantul Ioan)

Camelia Tabirzan