Punkeri indonezieni arestati si tunsi de politie

Apropo.ro / 29.12.2011, 16:36
Punkeri indonezieni arestati si tunsi de politie
Politia din cea mai conservatoare regiune a Indoneziei a retinut la un concert 65 de punkisti, din cauza "pericolului pe care il reprezinta pentru valorile islamice".

Tinerii au fost tunsi, le-au fost scoase piercing-urile si, dupa ce au fost dezbracati la pielea goala, au fost aruncati in bazine cu apa, pentru „purificare spirituala”. Mai mult, ei vor trebui sa stea cel putin 10 zile „internati” intr-un centru de detentie al politiei, aflat la 60 de kilometri de Banda Aceh, capitala provinciei, pentru „reabilitare”, unde li se va impune disciplina militara si vor lua parte la ore de religie.

Punkerii indonezieni se plang de luni de zile de faptul ca sunt hartuiti de autoritati, dar ultima actiune a politiei este de departe cea mai dramatica de pana acum. Pe de alta parte, seful politiei spune ca institutia nu a facut nimic rau: „Nu incalcam drepturile omului. Noi doar incercam sa-i aducem pe calea dreapta!„.

Provincia Aceh este semiautonoma, ca urmare a unui acord de pace cu guvernul central Indonezian, dupa ce provincia fost de acord sa incheie lupta separatista in 2005. Majoritatea predominant musulmana a celor 240 milioane de locuitori a impus legile islamice, aici, adulterul pedepsindu-se prin lapidare, homosexualitatea cu inchisoare sau expunerea in public in ipostaze injositoare, iar femeile trebuie sa poarte valul islamic.