Puscas: Ca membru al UE, Romania este un stat slab

Apropo.ro / 10.12.2007, 09:00
Puscas: Ca membru al UE, Romania este un stat slab
Vasile Puscas a declarat ca in urma unei evaluari a constatat ca tara noastra este un "stat slab", neexistand o strategie de dezvoltare pe termen lung.

Deputatul PSD Vasile Puscas a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca in urma unei evaluari pe care a facut-o privind primul an al Romaniei in Uniunea Europeana a constatat ca tara noastra este un "stat slab", neexistand o strategie de dezvoltare pe termen lung.

Fostul negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana a sustinut ca exista o lipsa de viziune din partea autoritatilor.

El considera ca vina pentru aceasta situatie apartine Guvernului, Parlamentului si partidelor politice, care ar trebui sa-si asume raspunderea si sa vina cu un proiect capabil astfel incat sa ii capaciteze pe cetateni in jurul acestuia.

Puscas a facut o paralela cu situatia Romaniei de dupa 1918 si a solicitat guvernantilor sa nu repete greselile facute in acea perioada, care au dus la inregistrarea unor costuri foarte mari pentru cetateni si pentru societatea romaneasca.

Â