Putin obligă rușii să facă fitness

De: Marian Andrei / 25.03.2014, 16:00
Putin obligă rușii să facă fitness
Potrivit site-ului time.com, Vladimir Putin "reînvie programul stalinist" de fitness, dorind ca rușii de toate vârstele să-și îmbunătățescă condiția fizică.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele rus, acesta declarând ieri că programul „Gata pentru muncă și apărare„, conceput în 1930, va fi „scos de la naftalină” și finanțat cu banii rămași de la Olimpiada de Iarnă de la Soci.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Programul, cunoscut sub inițialele GTO, va fi repornit în septembrie și anual, Putin, dar și populația, vor primi rapoarte despre progresul acestuia.

Nu se cunoaște încă versiunea modernă a acestui program, însă cea impusă de Iosif Stalin consta în competiții de alergare, sărituri, schi, înot și… aruncarea grenadei. Existau și bareme, care atunci când erau îndeplinite, dădeau posibilitatea participanților de a fi recompensați cu insigne de aur sau argint. GTO, la care participau cetățenii de toate vârstele, a fost activ până la destrămarea fostei URSS.

Time.com nu uită să adauge, ironic, că orice legătură dintre tensiunile Rusiei cu Ucraina și dorința președintelui rus de a avea populația pregătită fizic chiar și pentru un război este, bineînțeles, o coincidență.