Puțini tineri muncesc în domeniul în care au studiat, 7 din 10 vor să aibă propria afacere

Apropo.ro / 07.05.2015, 13:00
Puțini tineri muncesc în domeniul în care au studiat, 7 din 10 vor să aibă propria afacere
Mai puțin de un sfert dintre tinerii români muncesc în domeniul pentru care s-au pregătit și aproape toți au probleme la angajare din cauza nivelului de experiență solicitat de angajatori, rezultă din studiul "Tinerii și locul de muncă", care mai arată că 7 din 10 tineri vor să aibă propria afacere.

Aproape toți tinerii care își caută un loc de muncă (nouă din zece) reclamă faptul că au probleme cauzate de lipsa unui nivel de experiență impus de angajator, iar patru din zece consideră că piața muncii nu prezintă destule oferte corelate cu pregătirea lor. Studiul a mai arătat că doar 40 la sută dintre respondenți se declară încrezători într-un viitor profesional satisfăcător pentru următorii cinci ani.

„Cei mai mulți tineri respondenți (76,27 la sută) se așteaptă ca de la locul de muncă să primească în primul rând un salariu satisfăcător. Șase din zece respondenți își mai doresc să beneficieze de dezvoltare personală și un echilibru constant între muncă și viața personală, iar mai bine de jumătate (53,96 la sută) dintre respondenți apreciază că nivelul salarial „entry level” se află în intervalul 1.000-1.500 lei/lună. De asemenea, tinerii declară că ar prefera un salariu mic în schimbul oportunităților de dezvoltare profesională. Doar trei din zece respondenți au declarat că un salariu mare poate compensa în favoarea unui loc de muncă neplăcut”, se mai arată în studiul citat.

Citeste mai mult aici!