Puya – vremea recoltelor

Apropo.ro / 08.09.2008, 00:00
Puya - vremea recoltelor
Toamna debutează pentru el cu un nou videoclip, deşi piesa pe care o cîntă cu Laura şi Keo încă e în topuri. Abia la 10 ani după ce s-a lansat, Puya răsuflă liniştit: 2008 a fost un an calm. “Cred că eu ştiu să spun: ”. Colegul din La familia, Sişu, lucrează şi el la un material nou, însă procesul lui pentru trafic şi consum de droguri continuă.

-Cum a fost viaţa ta profesională în ultimul an?
Au fost foarte multe spectacole, m-am plimbat foarte mult prin ţară. Albumul “Muzică de tolăneală şi depravare” a avut o lansare-bombă. Au fost 50 de jurnalişti în parcarea din faţa blocului unde stau, la un grătar organizat. Niciodată nu au văzut vecinii o transmisiune în direct pentru Ştirile de la ora 5 de la un grătar. Acum, cea mai nouă colaborare e cea cu Keo şi Laura pentru piesa “Viaţa nouă” şi o să urmeze şi altele cel puţin la fel de interesante.

Nu am o strategie anume privind colaborările. Laura, de exemplu, s-a nimerit în studio atunci cînd înregistram piesa. Nu a fost nimic planificat. Acum, în toamnă, mai fac un videoclip, deşi mai am unul care nu a fost acceptat încă de televiziuni. Se numeşte “Fete cu stil” şi poate fi ascultat pe www.la-familia.ro.

– Cînd faci versuri, de unde îţi iei inspiraţia?
Din viaţă, din experienţe personale sau din experienţele altora. E ceva care ori îţi vine în minte, ori nu. Nu poţi să te pui la masă cu foaia şi pixul în mînă şi să zici: "Azi o să scriu trei hituri".

– O să te împaci vreodată cu BUG Mafia?
Nu, nu avem ce să ne mai spunem… Din acest motiv nici nu mai vorbim. Nu mai avem despre ce să comunicăm.

– Şi colegul Sişu cum e?
Lucrează la albumul solo de zor. Probabil, o să apară în toamnă. Oricum, procesul lui continuă şi nu îi e uşor.

– Ce îţi place cel mai mult la persoana ta?
Sînt echilibrat şi reuşesc să nu exagerez cu viciile pe care le am. Cred că eu ştiu să spun: “Stop!”. Pe de altă parte, îmi displace că nu pun în practică tot ce îmi doresc, din comoditate. Sînt sigur că aş putea să fac mai multe dacă aş fi mai determinat.

Primul contract, semnat de mama

– Ai deja 10 ani în branşă. Cum a fost la primul contract?
La 17 ani, am semnat primul contract din viaţa mea cu Cat Music. De fapt, de semnat l-a semnat mama, pentru că eu eram minor. După un an de zile, single-ul “Tupeu de borfaş“ se auzea în toate maşinile şi în toate discotecile. După 10 ani, cred că nu sînt nici măcar la jumătatea drumului…

– Care e cel mai indecent lucru pe care l-ai făcut în viaţa ta?
Cu siguranţă, am făcut multe lucruri indecente, însă nu am de gînd să le spun în vreo revistă. Depinde cum vede fiecare indecenţa: pentru unii, e indecent să vorbeşti urît, în timp ce alţii consideră sexul în grup ceva normal.

– Cum te vezi peste 10 ani?
Cu bani, liniştit, cu familie, copii şi lucrînd tot în muzică, însă nu cred că voi mai fi pe scenă.

– Ce face prietena ta?
Probabil, e cu iubitul ei! Ştii că nu discut pe teme de genul acesta.