PUZZLE MORTAL 3/SAW III

Apropo.ro / 18.10.2006, 13:24
PUZZLE MORTAL 3/SAW III
Alaturi de noua sa ucenica Amanda ( Shawnee Smith), Jigsaw, maestrul cu mintea bolnava din spatele acestor jocuri complicate și crude care au înspaimântat întreaga comunitate, au bulversat politia, reușind înca o data sa ia prizonieri și sa dispara. În timp ce

Alaturi de noua sa ucenica Amanda ( Shawnee Smith), Jigsaw, maestrul cu mintea bolnava din spatele acestor jocuri complicate și crude care au înspaimântat întreaga comunitate, au bulversat politia, reușind înca o data sa ia prizonieri și sa dispara. În timp ce detectivii se chinuie sa-l localizez, Doctorul Lynn Denion ( Bahar Soomekh) si Jeff ( Angus Macfayden) nu au nici cea mai vaga idee ca urmeaza sa devina urmatorii pioni pe tabala de șah a criminalului genial de monstrous.

New Films Romania lanseaza SAW III, cel mai intens din punct de vedere psihologic și tulburator capitol al acestei serii horror avându-i în rolurile principale pe Shawnee Smith și Tobin Bell. Regizat de Darren Lynn Bousman, filmul este produs de Oren Koules, Mark Burg și regretatul Greff Hoffman caruia îi este inchinmat acest film, iar producatorii executivi sunt Daniel Jason Heffner, James Wan, Leigh Whannell, Stacey Testro, Peter Block si Jason Constantine. Saw III este scris Whannell.

Despre producție :
Suferința ? Înca nu ați vazut nimicÂ…. » Jigsaw este pe moarte și a pastrat pentru final cel mai șocant jocÂ…

Acum doi ani , maestrul cu mintea bolnava a înspaimântat audiența din întreaga lume în SAW, torturându-și victimele într-un mod inexplicabil de crud. In 2005 SAW II a continuat epopeea dovedind ca SAW este unul din cele mai succes filme- si despre care se vorbește cel mai mult- din seriile de horrou-ri de pâna acum. Darren Lynn Bousman, regizorul filmului SAW II, revine pentru a realiza SAW III. Un nou capitol care promite sa-și întreaca predecesoarele în spaima și intesitate și ofera fanilor o privire mai apropiata a lumii întunecate a lui Jigsaw.

” În SAW III aflam mai multe lucruri despre Jigsaw decat înainte” spune producatorul Mark Burg. „De data aceasta planul lui e mult mai grandios, dar se resimte din cauza sanatații. Așa ca obține ajutorul unei victime mai puțin norocoase pentru a fii sigur ca va supraviețui și ca planul lui va fii dus la bun sfârșit.”

SAW III este ca o plimbare într-un montagne russe. Spune producatorul Mark Burg. ” Incredibilele capcanele și un Jivgsaw cum nu s-a mai vazut pâna acum, te iau prin surprindere. Nu cred ca vreun spectator din sala de cinema iși va da seama de final.”

Fanii primelor doua filme SAWvor avea ocazia sa revada o parte din actori. Tobin Bell joaca rolul lui Jigsaw ; Shawnee Smith revine ca ucenica lui Jigsaw, Amanda ; Dina Meyer interpreteaza roulul lui Kery, detectivul polițist din SAW 2.

Deși SAW 2 a fost un mare succesc Bousman, ințial fost refractar la ideea realizarii unui nou film. „A existat multa presiune din cauza popularitații primelor doua serii și nu vroiam sa-i dezamagesc pe fani” spune Bousman. „James Leigh și eu știam ca vor da altcuiva sa realizeze filmul și am vrut sa fim siguri ca integritatea poveștii va fi pastrata. Iar mai presus de toate acestea, mi-a placut foarte mult subiectul, așa ca am acceptat”

„Cel mai greu este sa încerci sa oferi publicului ceva ce nu au mai vazut inaite” explica Bousman. „Trebuia sa-l facem mai violent, mai intens, mai înfricoșator, dar totodata sa nu ne abatem de la poveste »

Aproape nouzeci și cinci la suta din echipa care a lucrat la realizarea lui SAW 2 s-a reunit pentru noua producție, inclusiv directorul de imagineDavid Armstrong și designerul de producție David Hackl.

„Acest film este un horror pentru un public mult mai inteligent. Nu este liniar ca primele doua. Sunt flashback-uri în cadrul altor flashback-uri. Pe parculsul filmului întâlnim o serie de indicii pe care publicul trebuie sa le puna cap la cap” spune Bousman.

Desigur un film SAW nu s-ar numi SAW daca nu ar fi prezente și capacnele. Fanii SAW petrec luni de zile on-line discutând si comparând scenele de tortura. In afara de faptul ca SAW 3 este mult mai înfricoșator, filmul patrunde mai adânc în psihicul lui Jigsaw, cercetând ciudata relație a acestuia cu Amanda, moștenitoarea muncii sale sinistre. Tobin Bell care a jucat rolul lui Jigsaw în primul SAW, a profitat de ocazia de a dezvolta caracterul lui Jigsaw în urmatoarele serii. „Este un fel de filosof, om de stiinta, artist” spune Bell. De asemenea trebuie sa se vada intr-o oarecare masura și ca un psiholog deoarece le spune victimelor sale în mod repetate : Într-o zi îmi vei mulțumi ”

Pentru Bell pregatirea personajului pentru filmul SAW III a însemnat multa munca. Și-a luat notițe cu detalii despre caracterul lui Jigsaw : de la amanunte precum ce mânca la micul dejun pâna la religie și specialitatea din facultate. Și-a acoperita cabina cu diagrame și note adiționale inspirate din scenariu. Bell explica : ” Cum începi sa raspunzi la o întrebare referitoarte la o anumita scena sau un anumit moment, acea intrebare deschide drumul catre alte doua. Si aceste doua intrebari te indreapta spre alte noi intrebari.”

Deoarece relația dintre Amanda și Jigsaw reprezinta coloana cerebrala a filmului SAW 3, Smith și Bell au petrecut foarte mult timp împreuna creând povestea de fundal pentru perioada de doi ani de dinaintea poveștii filmului. Munca lor se reflecta în legatura intensa și sinistra dintre Jigsaw și Amanda ce seamana cu cea dintre mentor și student, tata și fiica. „Unele lucruri pe care Shawnee și Tobin reușesc sa le sugereze prin numai o simpla privire nu le-aș fi putut reda nici eu nici Leight print cuvinte” recunoaște Bousman.

Saw 3 aduce în prim plan doua personaje noi: Jeff ( AngusMacFayden) un familist bântuit de moartea fiului sau și Lynn ( Bahar Soomech) medic care s-a dedicat în totalitate muncii sale pierzând astfel contactul cu realitatea. Amândoi devin pionii lui Jigsaw intr-un joc mai complex și mai înfricoșator decât cele precedente.

„Acest scenariu este într-adevar inteligent și foarte profund” spune Soomech. ” L-am disecat și analizat iar Leigh, Darren și producatorii au fost foarte receptivi la ideile actorilor. Aceasta poveste iti provoaca cele mai dureroase emoții. Este cu adevarat înspaimântatoare.”

Bousman povestește ca la fiecare pas facut în realizarea lui SAW III i-a avut în minte pe fani. „Am facut acest film cu legaturi catre cele doua filme anterioare, cu indicii și piese de puzzle, tot ceea ce fanii iubesc” spune regizorul. „Mai multe capcane, mai mult sânge, mai multe rasturnari de situație. În concluzie acesta este un un film pentru ei”

Despre distribuție:
TOBIN BELL (Jigsaw) și-a dovedit versatilitatea interpretând de-a lungul anilor diferite roluri în spectacole de televiziune precum „Jake and the Fatman”, „Alien Nation”, „Seinfeld” sau „ER.” Printre primele sale roluri în cinematografie se numara cele din „Mississippi Burning,” „Goodfellas,” „Ruby,” „The Firm,” „In the Line of Fire” și „Malice.” S-a facut repede cunoscut drept unul dintre „greii” industriei, interpretând roluri dure în proiecte precum „The Quick and the Dead” și rolul principal în telefilmul „Unabomber: The True Story.” Dupa lansarea lui SAW în 2004, Bell l-a mai jucat pe Nathan Volk în controversatul miniserial „Revelations.”

SHAWNEE SMITH (Amanda) a debutat în cinematografie la vârsta de 12 ca dansatoare în muzicalul „Annie.” Trei ani mai târziu, Smith, originara din Carolina de Sud, a primit aplauze din partea criticilor pentru rolul ei din filmul de televiziune „Crime of Innocence” în care îl are drept partener pe Andy Griffith, și a început sa apara pe diverse scene din regiunea sa natala, demna de reținut fiind colaborarea cu Richard Dreyfus la Teatrul Huntington Hartfort. A mai obținut roluri secundare în filme artistice precum „Iron Eagle,” „Summer School,” „The Blob,” „WhoÂ’s Harry Crumb?,” „The Desperate Hours,” și „Leaving Las Vegas.” Printre aparițiile televizate ale lui Smith se numara cele din miniserialele „Lucky/Chances,” „The Stand” și „The Shining” ca și aparițiile sporadice din „The Tom Show” și „Becker.” De la rolul sau din primul film al seriei SAW, Smith a mai putut fi vazuta într-o producție semnata de Michael Bay, „The Island.”

ANGUS MACFAYDEN ( Jeff) . MacFayden joaca în filmul „Tidal Wave” ale carui filmari au loc în aceasta perioada. De-a lungul carierei a avut ocazia sa joace alaturi de actori foarte talentați. Este cunoscut pentru rolul sau „Robert the Bruce” din BRAVEHEART a lui Mel Gibson. A jucat rolul lui „Orson Welles” alaturi de Susan Sorandom în „Cradle will rock”, „Peter Lawford” în „The Rat Pack” și ” Richard Burton” alaturi de Chaterina Zeta-Jones în filmul ” The Elizabeth Taylor story”. A jucat și în seriale de televiziune precum „Spartacus”, „Blackbeard”, „Five days to midnight” și „Miracles”

BAHAR SOOMEKH (Lynn). Bahar Soomekh a interpretat rolul lui Dorri în „Crash”, a putut fii vazuta în filmul „Mission Imposiblle3” regizat de J.J. Abramssi și în „Syriana” regizat de Stephen Gaghan. Actualmente joaca în noul serial de televiziune „Daybreak” alaturi de Taye Diggs, serial ce va fi difuzat pe ABC în ianuarie.

Despre cineaști:
DARREN LYNN BOUSMAN (Regizor/Scenarist) a crescut în Kansas, unde s-a implicat serios în comunitatea teatrala din zona. A frecventat Kansas University, fiind licențiat în teatru și film. In ultimul an de studiu, a parasit KU pentru a participa la o școala de film din Orlando, FL. In aceasta perioada Darren a început sa scrie și sa regizeze scurt-metraje horror. La scurt timp dupa ce s-a mutat la Los Angeles, Darren s-a lansat în regia de videoclipuri și reclame pentru artiști ai Utopian Pictures precum Velma Fix sau Tamela. La începutul lui 2003, Darren a devenit regizor independent colaborând cu The Firm, o companie de management cu sediul în Beverly Hills. In timp ce lucra cu The Firm, a regizat numeroase videoclipuri și spoturi publicitare, mai ales succesul STATIC X, „So”, cu care a debutat pe MTV FUSE. In 2004, Darren a coordonat campania comerciala pentru VIRGIN COLA, regizând cinci spoturi naționale diferite. Darren a fost prezentat producatorilor de la Twisted Pictures, Gregg Hoffman, Mark Burg și Oren Koules dupa ce terminat scenariul la THE DESPERATE, nucleul pe care mai târziu Leigh Whannell și Bousman îl vor transforma în SAW II.

LEIGH WHANNELL (Scenarist/Producator executiv) este originar din Australia, unde și-a început cariera dramatica aparând în seriale precum „Neighbours” și „Blue Heelers.” L-a cunoscut pe cineastul James Wan la o școala de cinematografie și a jucat în primul film al acestuia, „Stygian” în 2000, obținând mai apoi primul sau rol într-o producție americana, „The Matrix Reloaded.” In timpul șederii lor în State, Whannell și Wan au scris SAW, iar Whannell a dovedit nu numai ca este un actor versatil – a jucat unul dintre rolurile pricipale alaturi de Cary Elwes – ci și un scenarist talentat și plin de imaginație. In plus fața de aportul sau la scenariul filmului SAW II, Whannell va mai juca în urmatorul proiect al lui Wan, „Silence.” De asemenea va mai aprea in filmul lui Wan „Death Sentence” care momentan este în producție.

PUZZLE MORTAL 3/SAW III

Gen : Thriller psihologic
Producție : SUA 2006
Titlu original : SAW III
Durata: 107 min

Distribuția:

AmandaÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…………………………..Shawnee Smith
JigsawÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….Â………………………..Tobin Bell
KerryÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â… Dina Meyer
JeffÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Angus Macfayden
LynnÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….Bahar Soomech

Cineaști

RegizorÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..Darren Lynn Bousman
ScenaristÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…. Â…Â…Â….Leigh Whannell
ProducatoriÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â……Mark Burg
Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..Gregg Hoffman
Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â……Oren Koules
Producatori executiviÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…….Peter Block
Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â……Jason Constantine
Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â……Stacy Testro
Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….James Wan
Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….Leigh Whannell
Co-ProducatoriÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â……Daniel J. Heffner
Director de ImagineÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..David Armstrong
EditorÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â….Kevin Greutert
CastingÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â……Stephanie Gorin, C.S.A., C.D.C.
Production DesignerÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..David Hackl
Costume Â…Â……Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…..Alex Kavanaugh
Coordonator efecte specialeÂ…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…Â…………Tim Good

Distribuit în România de: New Films Romania

Tags: