Puzzle-ul care a uimit internetul, creat de portarul unei universități

De: Gabriela Voicu / 17.01.2014, 12:15
Un fost portar al unei universități din Japonia a creat un puzzle de tip labirint fenomenal, care a reușit să îi fascineze atât pe artiști cât și pe specialiștii din lumea întreagă.

În urmă cu 30 de ani, un bărbat a reușit să completeze un proiect la care a lucrat 7 ani. El a desenat cel mai dificil puzzle de tip labirint, care i-a uimit chiar și pe cunoscători și a cărui rezolvare rămâne o enigmă.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Fiica bărbatului a postat recent pe Twitter imagini cu lucrarea genială a tatălui ei, iar internauții sunt fascinați și vor să afle identitatea celui care a creat puzzle-ul.

Acesta nu este nici matematician, nici profesor, nici magician, ci (surpriză!) fost portar la o universitate din Japonia.

O parte din labirint

Lucrarea de 34 x 23.3 inchi fascinează atât prin complexitate cât și pentru că pare să nu aibă soluție. În plus, gândul că un om „simplu” a reușit să creeze această operă de artă sporește interesul pentru el și totodată ne face să ne gândim că nu trebuie să judecăm oamenii în funcție de statutul lor.

Din păcate, însă, bărbatul dorește să rămână anonim și nu vrea recunoaștere publică pentru proiectul lui. Fiica acestuia are user-ul de Twitter „Kya7y”.