Qatar, cel mai bogat stat din lume! Afla de ce

Apropo.ro / 16.01.2012, 15:10
Qatar, cel mai bogat stat din lume! Afla de ce
Daca ti-am spune ca in Qatar salariul este de peste 100.000 de euro pe an, pentru pensii nu se platesc contributii, si beneficiezi de multe alte facilitati demne de poveste, te-ai gandi sa iti cumperi si bilet de avion?

Ei bine, Qatarul a surclasat Luxemburgul la capitolul nivel de trai excelent. Acest mic stat din Orientul Mijlociu este cea mai bogata tara din lume, o comoara pentru multi pamanteni fericiti si norocosi.

Aici se inregistreaza un PIB anual de 88.221 de dolari, si se estimeaza ca, pana in 2016, locuitorii din Qatar vor castiga aproape 112.000 dolari.

Pentru cei 15% dintre qatarezi (populatia este de 1,7 milioane de locuitori), care sunt nativi, viata este si mai frumoasa.

Cetatenii au electricitatea, apa si asistenta medicala gratuite, pensiile sunt platite de stat fara sa fi contribuit, iar imprumuturile de la banci sunt foarte ieftine.

Autoritatile qatareze ofera facilitati cetatenilor, insa strainii sunt preferati in locul localnicilor pentru angajari. Motivul? Educatia mai buna.

Cu toate acestea, exista si o parte mai putin placuta a lucrurilor in Qatar. Pentru ca sunt musulmani au restrictii: fara alcool, carne, pornografie sau droguri, etc.