Quest – noul concept Nissan

Apropo.ro / 23.01.2002, 13:32
Quest – noul concept Nissan
La Salonul Auto de la Detroit, compania Nissan Motor a prezentat un nou concept, Quest. Acesta se distinge, in primul rand, prin acoperisul din sticla al masinii. Noul concept va fi aplicat din anul 2004, prin el incercandu-se cresterea "sex appeal-ului" clasei minivan. Noul concept

La Salonul Auto de la Detroit, compania Nissan Motor a prezentat un nou concept, Quest. Acesta se distinge, in primul rand, prin acoperisul din sticla al masinii. Noul concept va fi aplicat din anul 2004, prin el incercandu-se cresterea „sex appeal-ului” clasei minivan.

Noul concept Quest presupune o masina cu sase scaune pe trei randuri, acelasi design pe care Chrysler, Volkswagen si Mercedes-Benz l-au prezentat la Salonul de la Detroit. La fel ca acestea, Quest arata mai degraba ca o vagoneta decat ca o masina din clasa minivan.

Trasaturile speciale ale acoperisului, a scaunelor si a farurilor din fibra optica nu sunt prevazute sa intre in productia de serie, dar masca din fata si bordul pot fi introduse fara probleme in productie, spune designerul.

Masinile vor fi realizate in noua fabrica ce se construieste acum in Mississippi. Insa, numarul vehiculelor care vor fi produse si pretul acestora nu a fost anuntat de catre constructorul japonez

Nissan a mai anuntat ca pretul pentru modelul 350Z incepe de la 26.809 dolari si ajunge pana la 34.000 de dolari. Bill Kirrane, managerul general al diviziei Nissan, a mai spus ca primele 7.500 de masini Z vor fi puse in vanzare incepand cu martea viitoare, urmatorea livrare pe piata neputand incepe mai devreme de 1 august 2002.

Tags: