R. Moldova cere sprijin international din cauza secetei

Apropo.ro / 27.07.2007, 14:04
R. Moldova cere sprijin international din cauza secetei
Republica Moldova a cerut sprijin international pentru a atenua consecintele secetei din acest an, care a provocat pagube de circa un miliard de dolari, relateaza BASA-press. Presedintele moldovean Vladimir Voronin le-a prezentat joi, diplomatilor acreditati în Republica Moldova,

Republica Moldova a cerut sprijin international pentru a atenua consecintele secetei din acest an, care a provocat pagube de circa un miliard de dolari, relateaza BASA-press.

Presedintele moldovean Vladimir Voronin le-a prezentat joi, diplomatilor acreditati în Republica Moldova, situatia creata de conditiile meteorologice nefavorabile din ultima perioada.

Seviciul de presa al presedintelui precizeaza ca în cadrul întrevederii s-a discutat despre „seceta din 2007”, care este „mai intensa decât cea din 1946”. Temperaturile au depasit în ultimele zece zile cu 3,5-4,5 grade valoarea medie si oscileaza constant în intervalul 38-40 de grade Celsius.

Nici chiar „seceta din 1946-1947, care s-a soldat cu moartea unui numar considerabil de cetateni ai Moldovei nu mai constituie un record în acest sens”, au precizat specialistii.

Seceta fara precedent cu care se confrunta în prezent Republica Moldova a afectat peste 1,2 milioane de hectare, reprezentând 84 la suta din terenurile arabile.

Mediafax