R. Moldova: Publicitatea la medicamente este negativă și va fi interzisă

De: Marian Andrei / 06.09.2012, 09:36
R. Moldova: Publicitatea la medicamente este negativă și va fi interzisă
În conformitate cu un proiect de lege propus de un grup de deputați și care a fost avizat pozitiv astăzi de Guvernul de la Chișinău, publicitatea la medicamente ar putea fi interzisă.

Dacă acest proiect de lege va fi aprobat, promovarea produselor medicamentoase va fi permisă în farmacii, în cadrul manifestațiilor științifico-practice și în revistele de specialitate destinate personalului medical.

Propunerea are în vedere faptul că „utilizarea abuzivă sau neargumentată a medicamentelor aduce mari daune în dezvoltarea rezistenței antibioticelor. Este mediatizat un medicament că dacă iei două pastile dispare durerea de spate. Acesta însă are anumite contraindicații de care nu se ține cont. În consecință apar alte maladii, iar efectul este unul negativ. Abia atunci pacientul merge la medic care îi prescrie un medicament adecvat. Această publicitate va dispărea„, potrivit  ministrului Sănătății.

Potrivit oficialului, această restricție este în vigoare în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, informează aceeași sursă.