Rabla 2014: Peste 13 mii de tichete sunt încă disponibile

De: Dragos Tanase / 28.04.2014, 13:45
Rabla 2014: Peste 13 mii de tichete sunt încă disponibile
Aproape 3.600 de rezervări erau raportate, luni dimineață, în sistemul informatic al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru ediția din acest an a Programului "Rabla" 2014, dintre care 46 fuseseră invalidate din cauza datelor completate greșit sau eronate.

În aceste condiții, la ora actuală, în sistemul informatic al AFM sunt disponibile 13.431 tichete valorice. Toate aceste informații sunt accesibile pe site-ul Administrației și vor fi actualizate zilnic până la epuizarea stocului de tichete.

Persoanele fizice interesate să achiziționeze un autovehicul nou prin Programul ‘Rabla’ se pot înscrie, începând din 8 aprilie, la dealerii auto și, ulterior, își pot casa mașinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Bugetul total este de 140 milioane de lei, iar persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se pot adresa direct producătorilor/dealerilor validați în program.

Pentru ediția din acest an a Programului ‘Rabla’, lansat oficial cu două luni mai devreme decât în 2013, sunt alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice și instituții publice. În cazul acestora din urmă, programul a demarat după Paște.

Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani își vor putea achiziționa, în 2014, o mașină nouă prin programul ‘Rabla’ pe baza unui tichet valoric în sumă de 6.500 de lei, care se va aloca electronic.

Este pentru prima dată când voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziționarea unui autovehicul nou, la fel ca și anul trecut.