Rada si Stancu au fost prezentati oficial la Rapid

Apropo.ro / 25.02.2004, 10:41
Rada si Stancu au fost prezentati oficial la Rapid
Fotbaliștii Ionuț Rada, Cristian Stancu și Ciprian Vasilache au fost prezentați oficial la Rapid, marți, într-o conferința desfașurata la hotelul Crowne Plaza.  "Rada și Stancu au semnat contract cu Rapid pe patru ani și jumatate. De astazi sînt

Fotbaliștii Ionuț Rada, Cristian Stancu și Ciprian Vasilache au fost prezentați oficial la Rapid, marți, într-o conferința desfașurata la hotelul Crowne Plaza.

 „Rada și Stancu au semnat contract cu Rapid pe patru ani și jumatate. De astazi sînt jucatorii noștri în toata regula. Nu am lucrat în mod mafiot, cum m-au acuzat unii, ci conform regulamentului în vigoare. Am primit acordul verbal și scris de la Dinel Staicu, dupa care am demarat tratativele de transfer a celor doi. Cei doi sînt jucatori de care antrenorul nostru avea nevoie. Stancu va evolua pe stînga, iar Rada va acopri golul ramas dupa plecarea lui Iencsi la Spartak”, a spus președintele FC Rapid, Ioan Becali.

Becali a menționat ca cei doi jucatori nu au fost sechestrați sau furați. „Jucatorii nu au fost sechestrați sau furați, puteau sa refuze sa vorbeasca cu mine. Am ales calea cea mai civilizata pentru discuții, deoarece știam cum se comporta suporterii în aceste momente fierbinți. Gica Popescu nu a avut implicații în acest transfer, doar le-a spus jucatorilor despre oferta Rapidului și i-a sfafuit sa se gîndeasca la viitorul și la familiile lor. A venit timpul ca și Rapidul sa transfere doi jucatori importanți, de care avea nevoie, nu numai Dinamo și Steaua sa faca acest lucru. Personal, am promis celor de la Craiova, pentru fair-play-ul de care au dat dovada, sa îi ajut în transferul a doi atacanți straini valoroși. Exista o clauza verbala ca în cazul în care ar putea sari „scîntei” la o viitoare confruntare Craiova- Rapid, cei doi fotbaliști sa nu evolueze”, a spus Becali.

Președintele clubului rapidist a declarat ca îl așteapta pe bacauanul Andrei Cristea la Rapid. „Cristea o sa fie cireașa sau vișina de pe tort. Am facut oferta avantajoasa Bacaului. El o sa fie bine primit la noi”, a spus Becali.

Antrenorul echipei Rapid București, Dan Petrescu, a declarat ca cei doi jucatori sînt în urma cu pregatirea fizica. „Cei doi jucatori sînt puțin în urma cu pregatirea, dar nu le va fi greu sa se integreze avînd în vedere antrenamentele efectuate la echipa naționala. Ma bucur ca au jucat în același sistem pe care îl practica și Rapid. O sa transferam pîna la începutul returului un portar, Dolha fiind deocamdata singurul titular cert în echipa”, a spus Petrescu.

Fundașul rapidist Ionuț Rada a declarat ca la Craiova aveau contracte și salarii foarte mici. „Suporterii trebuie sa ne înțeleaga, la Craiova aveam salarii și contracte foarte mici, sîntem jucatori profesioniști. Rapidul este o echipa cu un lot valoros, care vrea sa joace în cupele europene. O sa ma antrenez serios și depinde de mine daca o sa fiu apt sa debutez în prima etapa a returului”, a spus Rada care a adaugat ca nu o sa se teama de atmosfera ostila de la meciul din retur.

Fundașul central al Rapidului, Cristian Stancu, a declarat ca îi respecta pe suporterii craioveni. „Îi respect pe suporterii craioveni, avem o datorie morala fața de ei, dar trebuie sa înțeleaga ca viața de fotbalist este scurta și noi dorim sa jucam la un nivel cît mai înalt. Am gasit aici un colectiv extraordinar și dorim sa facem tot posibilul sa ne intedram”, spus Stancu. 

Mediafax