Rada spune ca s-a impacat cu Dica

Apropo.ro / 05.12.2007, 10:41
Rada spune ca s-a impacat cu Dica
Ionut Rada spune ca cearta cu mijlocasul Nicolae Dica, de la finalul partidei cu Gloria Bistrita, s-a terminat pe teren

Fundasul stelist Ionut Rada a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca cearta cu mijlocasul Nicolae Dica, de la finalul partidei cu Gloria Bistrita, s-a terminat pe teren.

"Astfel de discutii au loc in timpul meciului sau dupa meci si nu vreau ca lumea sa inteleaga ca se intampla cine stie ce in vestiarul Stelei, ca toata lumea se bate sau ca e debandada. Discutia s-a terminat tot pe teren. La vestiare ne-am linistit si fiecare si-a dat seama ca a gresit. E normal ca unul sau altul sa reactioneze ca mine si Dica. Am vorbit cu el, am spus lucrurilor pe nume, fiecare a spus ce avea de spus, lininstit, civilizat, iar lucrurile au intrat in normal. Nu e normal ca suporterii sa inteleaga gresit ca Dica s-a purtat urat cu mine, ca el reproseaza si cearta pe toata lumea. El face parte din echipa si multe dintre performante i se datoreaza lui. Suporterii nu trebuie sa inteleaga ca, fiind capitan, Dica are dreptul sa faca ce vrea", a spus Rada.

Ionut Rada a afirmat ca nu doreste sa se faca prea mult "tam-tam" pe seama incidentului de la finalul partidei cu Gloria Bistrita. "Rezultatul cu Gloria a fost cel pe care ni-l doream si am realizat acest lucru impreuna, ca o echipa. Astfel de discutii au loc mai tot timpul la echipe. N-as vrea sa se faca tam-tam pe acest lucru. A fost doar o simpla discutie tensionata, normala, dupa un meci tensionat. In ultima vreme rezultatele nu au fost prea bune si era normal sa fie o tensiune mai mare. Era de asteptat o astfel de incarcatura emotionala, mai ales ca e sfarsit de tur", a completat Rada.

Fundasul stelist a mentionat ca este vina lui pentru acel conflict, deoarece totul a pornit de la o greseala de-a sa. "Uneori nervii nu mai pot fi controlati, asa cum a fost acum. Totul a plecat de la faza din ultimul minut, cand am apreciat gresit acea minge si eram eu, in primul rand, suparat, pentru ca puteam lua gol. Toata lumea era suparata, inclusiv eu, care eram implicat. Am vrut sa clarific lucrurile ca totul s-a rezolvat si e bine, pentru ca imaginea Stelei sa nu fie afectata de un asemenea incident. Ca a iesit la iveala acest lucru intr-un moment nepotrivit e greseala mea, pentru ca m-am enervat prea tare. Se mai intampla, e un campionat foarte important si toata lumea este nervoasa. E normal sa te descarci cumva, dar cum am facut noi, nu a fost prea frumos. Nu s-a discutat despre amenzi, vom vedea daca vom fi amendati, dar amenda e mai putin importanta, important e ca totul s-a rezolvat", a adaugat Rada.

Ionut Rada a adaugat ca jucatorii echipei Steaua au dat dovada ca pot forma un grup, dar rezultatele mai slabe din ultima vreme nu le-au permis fotbalistilor sa fie prea relaxati. "Dupa un rezultat obtinut greu, muncit, cum a fost cu Bistrita, e normal sa fii obosit si sa nu mai gandesti cum trebuie. Pe de-o parte e bine ca au intervenit colegii pe teren. Ei stiu cum e sa fii nervos si sa spui un lucru, pe care apoi sa il regreti. E bine ca ne ajutam intre noi. La rece s-au reglat lucrurile si fiecare a spus frumos ce avea de spus. Nu e vorba de reprosuri, pentru ca fiecare face ceva bun, fiecare greseste. Si eu ii mai spun in timpul meciului «trebuie sa vii in stanga sau in dreapta». Problema e ca se putea rezolva mai usor treaba respectiva si evita aceasta discutie. Colegii ne-au calmat pe teren. Dam dovada ca trebuie sa fim o echipa si sa ne ajutam. Nimeni dintre jucatori nu a tinut partea vreunuia dintre noi", a subliniat acesta.

Rada a subliniat ca jucatorii Stelei se respecta reciproc: "Dica e la fel de respectat ca Radoi, toti ne respectam reciproc. Apar si poate vor mai aparea discutii, important e sa avem curajul sa ne privim in ochi si sa putem spune: «Am gresit» sau «Imi cer scuze». Daca fiecare merge pe drumul lui, atunci echipa are de suferit".

La finalul meciului Steaua – Gloria Bistrita de luni, scor 1-0, restanta din etapa a XI-a a Ligii I, in momentul in care au mers sa salute galeria, Ionut Rada si Nicolae Dica au avut un conflict verbal, fiind la un pas sa se incaierare, cei doi fiind despartiti de antrenorul Marius Lacatus. Dica i-a reprosat lui Rada o eroare de plasament la ocazia de gol a Gloriei din ultimele secunde ale partidei, cand mingea sutata de Razvan Dobre a lovit bara. Vazand conflictul, suporterii stelisti au scandat numele lui Rada, tinand partea acestuia.


Marti s-au jucat ultimele partide din cele sase grupe preliminare, dupa cum urmeaza: Argentina-Kazahstan 22-26, Franta-Croatia 28-26 (grupa A), Macedonia-Australia 30-13, Rusia-Brazilia 31-31 (surpriza zilei, B), Norvegia-Austria 33-20, Angola-Republica Dominicana (C, se disputa la ora transmiterii acestei stiri), China-Tunisia 27-30, Romania-Polonia 38-33, Japonia-Congo 28-32, Ungaria-Spania 26-26 (E) si Germania-Coreea 32-26, Ucraina-Paraguay 43-17 (F).