RADET ar putea opri furnizarea căldurii în București, săptămâna aceasta

De: Dragos Tanase / 20.04.2015, 16:00
RADET ar putea opri furnizarea căldurii în București, săptămâna aceasta
RADET anunță că oprirea căldurii va fi realizată, săptămâna aceasta, în funcție de evoluția temperaturii.

Întreruperea permanentă a furnizării agentului termic pentru încălzire către consumatorii Municipiului București va fi făcută, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, în funcție de evoluția temperaturilor, precizează reprezentanții Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET).

Instituția anunță, printr-un comunicat de presă, că au fost oprite deja CET Grozăvești și CET Progresul, consumatorii arondați acestor două centrale fiind preluați de celelalte CET- uri aflate în funcțiune.

De asemenea, a fost oprită furnizarea agentului termic pentru încălzire în toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociațiilor de proprietari, precizează sursa citată.

În conformitate cu prognoza realizată de Administrația Națională de Meteorologie, pentru intervalul 18 – 19 aprilie, a fost anunțată o nouă răcire care va determina scăderea temperaturilor diurne până la 13 -14 grade, iar începând cu 20 aprilie, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, fiind anunțate aproximativ 17-18 grade ziua și 5-6 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Decizia va fi luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10°C, între orele 18.00 – 06.00″.

De la această măsură vor face excepție obiectivele speciale – spitale, creșe, grădinițe, sere etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

Pentru informații suplimentare, bucureștenii au la dispoziție numărul de telefon cu apelare gratuită din orice rețea: TELVERDE – 0800.820.002.