RADET ar putea trece centralele termice de cartier pe biomasă sau biocombustibil

De: Dragos Tanase / 11.04.2015, 16:00
RADET ar putea trece centralele termice de cartier pe biomasă sau biocombustibil
Centralele termice de cartier ale RADET ar putea trece pe biomasă sau biocombustibil. În acest sens, Primăria Capitalei va realiza în 2015 un studiu pentru a vedea dacă propunerea este fezabilă.

Consiliul General al Municipiului București a alocat în bugetul pe anul 2014 circa 225.000 de lei pentru realizarea studiului care va spune și cât ar costa implementarea unei astfel de soluții.

„De acest studiu se va ocupa direcția de specialitate din Primăria Capitalei care se ocupa de RADET. Până acum nu s-a luat în calcul această variantă. Eu m-am gândit că ar putea fi o soluție. Studiul ne va spune dacă este benefică pentru sistemul de termoficare și care sunt costurile de implementare. Sigur, biomasa are niște dezavantaje, în special în ceea ce privește transportul sau depozitarea, dar pot fi folosiți paleți și bricheti sau biogaz”, a declarat pentru HotNews.ro Gabriel Tănase, directorul RADET.

RADET are o centrala termica de zona la Casa Presei si 46 de centrale termice de cartier care folosesc gazul natural pe post de combustibil primar