RADET reia furnizarea caldurii de luni seara

Apropo.ro / 16.10.2006, 09:47
RADET reia furnizarea caldurii de luni seara
Regia bucureșteana de termoficare va relua, de luni seara, furnizarea caldurii în Capitala, asociațiile de proprietari având însa posibilitatea sa stabileasca daca vor caldura acum sau de la începutul lunii viitoare. Reluarea furnizarii agentului termic mai devreme cu 24 de

Regia bucureșteana de termoficare va relua, de luni seara, furnizarea caldurii în Capitala, asociațiile de proprietari având însa posibilitatea sa stabileasca daca vor caldura acum sau de la începutul lunii viitoare.

Reluarea furnizarii agentului termic mai devreme cu 24 de ore a fost decisa datorita faptului ca au fost întrunita condiția ca trei zile consecutiv temperatura sa fie mai mica de 10 grade Celsius.

Conducerea regiei a precizat ca va onora orice cerere de amânare a reluarii furnizarii caldurii formulate de asociațiile de locatari, daca vor exista solicitari în acest sens. De regula, din experiența anilor trecuți, aproape zece la suta din abonații de la blocuri cer amânarea cu o luna reluarea distribuției de agent termic, pentru ca vor sa economiseasca bani.

Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada indica o creștere a temperaturilor, motiv pentru care asociațiile de locatari – mai ales ca aproape toate sunt contorizate – pot sa ceara amânarea furnizarii acestei utilitați.

RADET furnizeaza caldura și apa calda în peste 600.000 de apartamente din Capitala, având contracte cu peste opt mii de asociații de locatari.

În urmatorul sezon rece, potrivit estimarilor, factura pentru consumul de agent termic va crește cu cel puțin cinci la suta fața de iarna trecuta. Cu toate acestea, bucureștenii vor avea de platit cele mai mici facturi pentru încalzirea apartamentelor, prețul de referința al gigacaloriei în Capitala fiind stabilita la 107,5 lei.

(Alexandru Ichim, [email protected])

Mediafax