„Radhe”, cel mai recent film al lui Salman Khan, va fi distribuit simultan pe mai multe platforme

De: Andra Voiculescu / 21.04.2021, 15:10
„Radhe”, cel mai recent film al lui Salman Khan, va fi distribuit simultan pe mai multe platforme

Noul val al pandemiei de COVID-19 din India a determinat producătorul ZEE Studios să-și schimbe strategia de lansare a filmului „Radhe: Your Most Favorite Bhai”, cel mai recent al superstarului de la Bollywood Salman Khan, urmând ca acesta să nu mai aibă premiera doar în cinematografe, ci să fie distribuit simultan pe mai multe platforme.

Filmul va fi lansat în cinematografe în toată lumea, acolo unde acestea sunt deschise, așa cum era programat, pe 13 mai, în perioada sărbătorii musulmane Eid. În India, filmul va fi lansat simultan și de streamerul ZEE5 prin intermediul serviciului pay-per-view ZEEPlex și, de asemenea, de operatorii de satelit DTH rivali, inclusiv Dish, D2H, Tata Sky și Airtel Digital TV.

După o perioadă de răgaz, India este acum epicentrul global al pandemiei. Înregistrează aproape 300.000 de cazuri noi și 2.000 de decese zilnic. Dar, în loc să întârzie lansarea filmului, Zee a ales o abordare hibridă atât în cinematografe cât și pe platformele online premium.

„Pandemia în curs de desfășurare ne-a forțat să inovăm și suntem mândri că suntem primii care ne-am angajat în această nouă strategie de distribuție”, a declarat Shariq Patel, CEO, Zee Studios, potrivit Variety.

„Am simțit nevoia unei soluții pay per view pe lângă cinematografe, care oferă consumatorilor flexibilitate și comoditate în vizionarea filmului. Radhe continuă relația profundă a rețelei noastre cu Salman Khan și dorim să lansăm filmul în peste 40 de țări, inclusiv în cinematografe pe piețele importante de peste mări.”

Filmul este coprodus de Reel Life Production și Salman Khan Films. „Este imperativ să ne adunăm cu toții și să ne gândim la soluții imediate pentru cinematografie ca industrie în timpul situației actuale de pandemie”, a declarat un purtător de cuvânt al Salman Khan Films. „Vom sprijini proprietarii de teatru prin lansarea filmului în cât mai multe teatre posibil, în concordanță cu regulile și protocoalele stabilite de guvern. Dar, luând în considerare liniile directoare și măsurile de siguranță, trebuie să concepem și modalități prin care să ne asigurăm că filmul ajunge la tot publicul nostru. Nu vrem să refuzăm audienței alegerea divertismentului în confortul caselor lor în aceste vremuri. ”

Lansarea internațională va include Orientul Mijlociu, America de Nord, Australia, Noua Zeelandă, Singapore și Europa. „Radhe” va fi, de asemenea, primul film de la Bollywood care va fi lansat în cinematografe în Marea Britanie de la închiderea lor anul trecut, până la redeschierea acestora în data de 17 mai.

Sursa foto: Profimedia Images