Radoi a ramas acasa

Apropo.ro / 03.06.2005, 09:52
Radoi a ramas acasa
Fundașul Mirel Radoi nu a facut, joi, deplasarea la Amsterdam cu lotul echipei naționale de seniori pentru meciul cu Olanda, programat, sâmbata, la Rotterdam, în cadrul preliminariilor CM 2006, din cauza unei accidentari la piciorul drept. Selecționerul echipei

Fundașul Mirel Radoi nu a facut, joi, deplasarea la Amsterdam cu lotul echipei naționale de seniori pentru meciul cu Olanda, programat, sâmbata, la Rotterdam, în cadrul preliminariilor CM 2006, din cauza unei accidentari la piciorul drept.

Selecționerul echipei naționale, Victor Pițurca, a plecat în Olanda cu un lot de doar 21 de jucatori, fundașul Stelei fiind lasat acasa la sfatul medicului Pompiliu Popescu. Mirel Radoi, care are tendinopatie, nu a fost înlocuit de nici un alt jucator, existând posibilitatea ca selecționerul sa convoace un fundaș doar pentru partida cu selecționata Armeniei, programata pe 8 iunie, de la ora 20.30, pe stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța, în cadrul preliminariilor CM 2006.

La plecarea de pe Aeroportul Henri Coanda, nici un fotbalist din lotul primei reprezentative nu a dat declarații. Câțiva jucatori, printre care Chivu și Mutu, au primit din partea postului TV Sport câte o portocala pe care era inscripționat numele adversarului direct din meciul cu Olanda.

 Loturile selecționatelor de tineret și seniori ale României au plecat, joi, spre Amsterdam, la bordul unei curse charter a companiei Tarom, de pe aeroportul „Henri Coanda”. De la Amsterdam, tricolorii își vor continua drumul cu autocarul pâna la Rotterdam.

Dragomir le-a promis prime jucatorilor daca înving Olanda

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi dupa-amiaza, la plecarea spre Rotterdam, ca le va da prime jucatorilor echipei naționale a României daca aceștia înving selecționata Olandei în partida programata, sâmbata, în cadrul preliminariilor CM 2006.

„Plec în Olanda frumos îmbracat, m-am spalat, m-am aranjat, deci sunt optimist. Eu aștept ca fotbaliștii de la echipa naționala sa ma combata, sa-mi demonstreze ca am greșit atunci când am spus ca nu luam nici un punct în cele doua partide cu Olanda. M-am gândit și o sa le dau și o prima daca îi bat pe olandezi”, a spus oficialul LPF.

Dragomir s-a aratat surprins de faptul ca delegația României a plecat în Olanda fara nici o sticla de vin. „Cum? Nu au luat nici o sticla de vin? Atunci eu ma întorc”, a glumit președintele LPF. Când a intrat în aeroport și-a adus aminte de bagaje și s-a oprit: „Hai ca am plecat fara bagaje. Bine macar ca am pașaportul”. Valiza președintelui LPF a fost adusa imediat de la mașina de șoferul acestuia.

Din delegația României care a plecat în Olanda a facut parte și președintele de onoare al FC Steaua, Viorel Paunescu. Acesta s-a aratat optimist în ceea ce privește șansele echipei naționale: „S-a vazut în meciul Milan – Liverpool cum s-a întors un scor de la 3-0, așa ca se pot întâmpla și minuni. Eu sunt optimist și cred ca echipa naționala va juca mai bine la Rotterdam decât a facut-o în meciul tur de la București”.

Gigi Becali crede ca naționala poate exploda dupa revenirea lui Mutu

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, este convins ca jocul „tricolorilor” se va îmbunatați dupa revenirea atacantului Adrian Mutu la echipa naționala.

„Echipa naționala are mare nevoie de un jucator de geniu. Revenind Mutu, poate exploda echipa”, a spus, joi, Becali.

Becali a declarat ca este înca încrezator în victoria echipei naționale a României în Olanda, în grupa I de calificare la Cupa Mondiala din Germania 2006, chiar daca s-au accidentat doi jucatori, Florentin Dumitru și Mirel Radoi. „Am avut încredere mare ca o sa batem Olanda și înca o mai am, dar încrederea pe care o aveam eu se baza pe Florentin Dumitru și pe aparare, pe Radoi, pe Chivu…Am vorbit cu Pițurca miercuri, am înțeles ca Radoi nu face deplasarea din cauza unei accidentari, mi-a spus ca nu este certa nici folosirea lui Chivu. Parca speranțele mi-au mai pierit, dar am încredere în continuare”, a spus Becali.

Referindu-se la o declarație a administratorului delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, care a contestat selecția facuta de Pițurca la echipa naționala, Gigi Becali a precizat: „Cornel Dinu este prea mare filozof pentru mine, nu am așa valoare intelectuala sa înțeleg ce spune el. Nu știu daca selecția a fost bine facuta, nu pot sa spun ca sunt eu mai deștept ca Pițurca la convocari. Ce înseamna interes, adica a luat șpaga? Când spuneam de Iordanescu, spuneam clar, sa lase ocolișurile. Dinu este prea deștept pentru secolul asta. La el trebuie sa se uite filozofii și nici aia nu știu daca îl înțeleg”.

Mediafax